„Nuo 1993 metų įteikinėjame Mokslo premijas. Šiemet jų ratą išplėtėme premijomis už darbus žemės ūkio mokslų srityje. Per du dešimtmečius jau turime gražų būrį tų, kurių darbai ne tik tarnauja visuomenei, gamybai, verslui, bet ir yra pripažinti valstybės mastu“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Į 2012 metų Lietuvos mokslo premijas pretendavo 18 mokslinių darbų. Iš jų atrinkti penki fundamentiniai ir taikomieji mokslinių tyrimų darbai bei vienas eksperimentinės plėtros darbas, kurių autoriams skirtos premijos, rašoma pranešime spaudai.

Premijomis humanitarinių ir socialinių mokslų srityse apdovanoti Zigmantas Kiaupa ir Rita Žukauskienė. Premijos už darbus fizinių mokslų srityje skirtos Vytautui Balevičiui, Valdui Šablinskai, Romui Baronui ir Feliksui Ivanauskui. Lietuvos mokslo premijos biomedicinos ir žemės ūkio mokslų srityse skirtos Daumantui Matuliui ir Pranui Viškeliui bei Živilei Lukšienei.

Lietuvos mokslo premijos teikiamos kasmet nuo 1993 m. Jomis mokslininkai apdovanojami už reikšmingus fundamentinius ir taikomuosius mokslinių tyrimų, taikomosios mokslinės veiklos bei eksperimentinės plėtros darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)