Grandiozinės statybos prasidėjo šalia KTU Dizaino ir technologijų fakulteto. Tikimasi, kad šis centras taps vienu svarbiausių mokslo, verslo ir studijų vienovės pavyzdžių, inovacijų generavimo ir kūrimo vieta.

Centro statybos finansuojamos lėšomis dviejų Europos Sąjungos projektų, kurie įgyvendinami pagal Ūkio bei Švietimo ir mokslo ministerijų kuruojamas priemones.

Komplekso statybų vertė - 54 mln. litų, o naujausiai mokslo ir verslo įrangai aprūpinti skirta dar apie 90 mln. litų.

„Tai reiškia, kad investuojama ne vien į betoną, ne vien į pastatus, bet ir į tas sritis, kuriuose mes esame stiprūs, kurios mums gali duoti naudos, ten, kur buvo indentifikuotas Lietuvos potencialas turėti kokybinį šuolį“, - teigė Švietimo ministras Gintaras Steponavičius.

Pastatas bus sudarytas iš dviejų dalių, sujungtų stiklo koridoriumi. Vienoje dalyje įsikurs verslo įmonės, kitoje – mokslo laboratorijos su moderniausia ir unikaliausia šiuolaikine įranga.

Centre vienoje teritorijoje bus sutelktas mokslinių tyrimų, studijų ir imlaus žinioms verslo potencialas, sukurta bendro naudojimo infrastruktūra ir kryptingai vykdomi Lietuvos ūkiui aktualūs mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) darbai šiose kryptyse: darniosios chemijos; mechatronikos ir susijusių technologijų; ateities energetikos; informacinių ir komunikacinių technologijų. Statybas tikimasi baigti 2013 m. bir‏želį.

„Naujajame komplekse bus mokslinės laboratorijos, kurios bus aprūpintos pačia naujausia ir geriausia technika. Studentams ir verslininkams nebereikės važinėti po užsienio šalis. Taip pat centras bus atviras visiems – ir kitiems universitetams, ir įmonėms. Iki šiol tokių darinių nebuvo“, - teigė P. Baršauskas.

Penktadienį taip pat vyks KTU rektoriaus prof. P. Baršausko inauguracija. Šiuo aktu bus oficialiai įteisintas naujojo rektoriaus vadovavimas universitetui. Kaip teigė prof. P. Baršauskas, vienas svarbiausių jo ateities uždavinių – universitetą padaryti flagmanu formuojant regiono socialinę ir ekonominę politiką.

P. Baršauskas KTU rektoriumi išrinktas 2011 m. gegužės 31 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją