VTRC mikropalydovą plėtoja kartu su Brėmeno universitetu (Vokietija) bei kitais partneriais. Iš pradžių palydovą planuota paleisti dar 2010 m. pradžioje, tačiau planus teko atidėti, tarp to priežasčių minimas ir nepakankamas finansavimas.

„Šiuo metu planuojama, kad palydovas galėtų būti paleistas metų gale. Dėl nepakankamo finansavimo darbai negalėjo būti vykdomi pakankamai greitai, tačiau dabar jie įsibėgėjo“, - kalba V. Avotinis.

Pirmiausia palydovą planuojama naudoti mokymams, be to, juo didelės raiškos nuotraukas darys Latvijos universiteto Astronomijos instituto specialistai, taip pat bus išbandomas signalų transliavimo modemas. Latvišką palydovą planuojama pritaikyti ir transporto saugumo sistemoms.

Latviško palydovo projekto vertė siekia apie 350 tūkst. latų (apie 1,7 mln. Lt). Jau skelbta, kad vilčių ilgainiui paleisti lietuvišką palydovą ar bent dalyvauti tarptautiniame projekte turi ir Lietuvos kosmoso asociacija.

Taip pat rašyta, kad Lietuvos įmonė „Optolita“ gamins itin tikslius optikos komponentus Europos kosmoso agentūros kuriamam palydovui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją