„Šiandien priėjome prie nuosavo kosminio aparato gamybos. Susitarėme, aparatas bus ir jis bus geriausias pasaulyje“, - sakė A. Lukašenka. Prezidentas taip pat išreiškė dėkingumą Baltarusijos mokslininkams, kurie dalyvauja su kosmosu susijusiuose tyrimuose. „Kas praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio viduryje galėjo pagalvoti apie kosmosą, apie tai, kad kursime kosminį aparatą? Man tuomet buvo gaila mokyklos, mokslininkų, kurie sovietiniais laikais dalyvavo kosminėse programose“, - sakė Baltarusijos prezidentas.

Gruodžio 14 d. Baltarusijos parlamento nariai ratifikavo sutarimą su Rusija dėl bendradarbiavimo kosminių aparatų paleidimo srityje. Tuo pat metu mokslininkai pareiškė, kad baltarusiško palydovo „BelKA-2“ ne kartą atidėliotas paleidimas gali įvykti 2012 metų pirmoje pusėje. Baltarusijos Nacionalinės mokslų akademijos prezidiumo pirmininko Piotro Vitiazio teigimu, palydovas yra „visiškai parengtas“, šiuo metu jis yra bandomas Žemėje. Ankstesnio baltarusių palydovo, paleisto 2006 metais, į orbitą iškelti taip ir nepavyko.

Tiesa, kosminių aparatų „BelKA“ negalima vadinti vien baltarusišku projektu. Projekto vykdymu pagal Baltarusijos Nacionalinės mokslų akademijos užsakymą užsiima Rusijos įmonė „Energija“.