Biologinio ginklo kontrolierių pranešimai rodo, kad JAV kariuomenė tyrė tokias galimybes. Šis sumanymas atsirado 2000-aisiais, o Nacionalinei mokslų akademijai buvo pateiktas po dviejų metų. Dokumentai patvirtina, kad tokio ginklo kūrimui buvo prašoma 7,5 mln. dolerių.

Paviešinti projekto „Harassing, Annoying and Bad Guy Identifying Chemicals“ dokumentai atskleidė kelis siūlymus kariniais tikslais priešo kovotojus apipurkšti chemikalais. „Vienas nemalonus, tačiau ne mirtinas pavyzdys būtų stiprus afrozidiakas, ypatingai toks, kuris skatina homoseksualų elgesį“, - rašoma oro pajėgų siūlyme.

Pentagonas neneigia, jog toks pasiūlymas buvo. „Saugumo departamentas yra įpareigotas atrasti, tirti ir vystyti ne mirtinus ginklus, kurie padėtų mūsų kariams mūšio lauke“, - pareiškė karinės žynybos atstovas.

Tuo tarpu Kalifornijos universiteto „Michael Palm Centre“ direktorius Aaronas Belkinas, tiriantis gėjų problemas kariuomenėje, sako, kad "idėja kažką apipurkšti aerozoliu ir pakeisti jų seksualinį elgesį yra tiesiog absurdiška“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją