Nedidelį, tačiau gana keistą objektą „Curiosity“ Marso paviršiuje aptiko spalio 7 dieną, kai rinko grunto mėginius. Marsaeigis, kaip jau tapo įprasta, viską fotografavo. Vienoje nuotraukoje buvo užfiksuotas ne tik grunto mėginys, bet ir dalis paties fotoaparato bei nedidelis objektas nuo Marso paviršiaus. Pamatę fotografiją, Žemėje dirbantys specialistai atkreipė dėmesį į nuotraukos apačioje įamžintą ryškų objektą, kuris skyrėsi nuo kitų Marse aptiktų akmenų rūšių.

Radinys taip sudomino mokslininkus, jog netgi buvo nuspręsta keisti įprastą marsaeigio darbo grafiką: vietoj to, kad rinktų naujus mėginius, „Curiosity“ buvo priverstas siųsti naujų, dar detalesnių keistojo objekto nuotraukų, skelbia Kalifornijos technologijų universiteto Reaktyvaus judėjimo laboratorijos, sukūrusios marsaeigį, atstovai.

Marse zondo "Curiosity" rasta atplaiša
Pasirinkęs tinkamiausią kamerą naujoms nuotraukoms – „Curiosity“ tokių kamerų turi net 17 – marsaeigis pristatė keistojo objekto vaizdą stambiu planu. Taigi kameros MAHLI, esančios vienoje iš marsaeigio rankų, daryta nuotrauka padėjo gauti daugiau reikiamos informacijos apie šį tokį ažiotažą sukėlusį radinį. Nuotraukoje akivaizdžiai matoma, jog objektas, spindintis saulės spinduliuose imant grunto pavyzdį, tėra polietileno ar kitos „įpakavimui“ skirtos medžiagos gabalėlis. Gabalėlį plotis nesiekia 1,3 centimetro, skelbia NASA.

Greičiausiai, mano specialistai, „Curiosity“ Marse „prišiukšlino“ leisdamasis. Gali būti, jog skiautelė atitrūko nuo vieno iš lynų, kuriais marsaeigis leidosi ant raudonosios planetos paviršiaus. Tačiau tai tik spėlionės. Todėl mokslinės fantastikos gerbėjams kol kas niekas netrukdo tikėti, jog ši polietileno skiautelė kilusi tikrai ne iš Žemės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)