Naujasis centras tieks molekulinės, baltymų ir ląstelių biologijos produktus, padėsiančius tenkinti augantį gyvybės mokslų poreikį Rytų Europoje ir atves naujas galimybes pasaulinėse rinkose.

Įmonės Vilniaus padalinys turi pasaulinio lygio pajėgumus kurti ir gaminti produktus, naudojamus įvairiose gyvybės mokslų srityse: kuriamos inovatyvios technologijos ,skirtos polimerazės grandinine reakcija (PGR) paremtiems tyrimams, nukleorūgščių mėginių paruošimui, baltymų gryninimui, antikūnais paremtiems (ELISA) diagnostikos tyrimams. Vilniaus padalinys suteikia galimybes kurti ir gaminti produktus kitoms rinkoms – diagnostikai, taikomiesiems tyrimams (pvz., maisto patikrai).

Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centro darbuotojai visas savo pastangas skiria naujų biotechnologinių produktų kūrimui ir esamų produktų tobulinimui. Padalinį ketinama sparčiai plėsti - planuojama, kad po metų šiame padalinyje dirbs gerokai daugiau nei šimtas specialistų.

Bendras pastato plotas - 10 000 kvadratinių metrų, 41,1 mln. litų kainavęs centras buvo pastatytas per metus.

Dvidešimt metų „Thermo Fisher Scientific“ dirbęs įmonės darbuotojas iš Vokietijos teigė, kad per savo karjerą dar nėra matęs tokio didelio ir pažangaus bendrovės pastato - nei JAV, nei Danijoje, nei Vokietijoje, nei Austrijoje.

Vilniaus padalinio vadovas Algimantas Markauskas teigė, kad Lietuvoje, biotechnologijų srityje neturėtų pasikartoti dabartinė informacinių technologijų rinkos padėtis, kuomet atėjus keliems rimtiems rinkos dalyviams nebeįmanoma rasti gerų darbuotojų: „Rasti labai gerus specialistus nėra lengva, kad ir kokia sritis bebūtų. Bet turime labai gerą jaunimą universitetuose. Mūsų politika – ne sėdėti vietoje ir laukti, kol kažkas ateis ar kviesti žmones iš gatvės“.

„Mes patys einame į universitetus. Dirbame kartu su studentais, studentai pas mus daro diplominius darbus. Tiems, kuriems čia patinka darbuotis ir kurių progresas rodo, kad jie gali kurti ir gaminti naujus produktus, mes siūlome pasilikti. Tai yra aktyvi veikla ugdant jaunimą ir gaunant naujus darbuotojus. Taip pat turime daug iš užsienio grįžusių darbuotojų, mokslo srityje dirbusių dešimtmečiais. Dirba ir vienas kitas užsienietis, - teigė įmonės padalinio vadovas.

Pastato atidaryme dalyvavę Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijos vadovas Gintaras Steponavičius pridūrė, kad „Thermo Fisher Scientific“ kartu su Vilniaus universitetu vykdo puikią „Mobilios bioklasės“ iniciatyvą. „Tai rodo požiūrį, kad turime galvoti kreipdami žvilgsnį ne tik į aukštąjį mokslą, bet ir į mokyklos suolą. Turime dirvą išpurenti dar nuo mokyklos suolo. Tai daroma drauge su verslu ir aukštojo mokslo atstovais. Manau, ilgainiui tai duos rezultatą, kad domėjimasis šiomis specialybėmis prasidės dar mokykloje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)