Psichologai nustatė, kad 22 procentais daugiau porų, nesimylėjusių iki vestuvių nakties, savo santykių stabilumą įvertino geriau, nei poros, kurių fiziniai santykiai prasidėjo prieš vestuves.

Susilaikiusios poros 20 procentų geriau vertino savo pasitenkinimą santykiais, 12 procentų geriau vertino tarpusavio supratimą ir 15 procentų geriau vertino seksualinį pasitenkinimą.

Ekspertai sako, kad taip gali būti todėl, kad iki santuokos skaistūs išlikę individai išmoko geresnio tarpusavio bendravimo.

Jutoje esančio Brighamo Youngo universiteto šeimyninio gyvenimo mokyklos tyrimų metu buvo apklausta daugiau nei 2000 susituokusių porų.

Šiam tyrimui vadovavęs profesorius Deanas Busby‘is sakė: „Santykiai yra daugiau nei seksas. Mes nustatėme, kad ilgiau laukę žmonės buvo laimingesni savo seksualiniu gyvenimu. Aš manau, taip yra todėl, kad jie išmoko kalbėtis ir spręsti kylančias problemas.“

Porų, kurios pradėjo lytinius santykius prieš vedybas, pasitenkinimas santykiais buvo per pusę mažesnis, teigiama leidinyje „Journal of Family Psychology“ paskelbtose šio tyrimo išvadose.

Nors dažnai pagyrimai skaistybei būna lydimi religinių pasvarstymų, tačiau tyrėjai teigia, kad šiuose tyrimuose tikėjimas nebuvo laikomas lemiančiu veiksniu.

„Nepaisant religingumo, susilaikymas padeda geresniam tarpusavio bendravimui, o tai padeda padidinti ilgalaikį santykių stabilumą ir pasitenkinimą santykiais,“ – sakė profesorius D. Busby‘is.

Sekso psichoterapeutė Paula Hall sakė: „Žmonės, kurie susilaiko nuo lytinių santykių, atranda daug kitų bendravimo būdų, kuriais vienas kitam parodo savo meilę. Jie daugiau laiko praleidžia kalbėdamiesi apie savo lūkesčius. Juk seksas irgi yra bendravimas, ir tai yra svarbiausia, nepriklausomai ar jūs vedę, ar ne.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)