„Paaiškėjo, kad tai yra tikriausiai jau išnykusio vėplio kaukolė. Ji suakmenėjusi ir buvo surasta labai mažame gėlame ežere“, - agentūrai „Interfax“ pranešė muziejaus, kuriam buvo planuojama perduoti liekanas, direktorė Natalija Fiodorova. Ji pabrėžė, kad kaukolė tikriausiai yra labai sena ir muziejui bus naudinga. „Mums tai yra gera dovana, vėplių iki šiol neturėjome“.

Anksčiau buvo skelbiama, kad „mamutuko“ liekanos buvo surastos 2011 rugpjūčio viduryje (tikslesnė data nežinoma). Juos netoli kaimo Mys Kamennij rado ūkio „Jarsalinskoje“ elnių veisimo brigados vadovas Piotras Jadne.

Buvo skelbiama, kad rastos liekanos yra puikios būsenos, pagal išlikimą primenančios mamuto Liubos liekanas, kurios 2007 metų kovą buvo rastos prie Juribėjaus upės. Liubos su puikiai išlikusiais vidaus organais atradimas mokslininkams suteikė galimybę atsakyti į daug klausimų, susijusių su šių išnykusių sutvėrimų gyvenimu.

Mamutai išnyko maždaug prieš 10 000 metų, besibaigiant paskutiniam ledynmečiui. Bet kai kuriose planetos vietose šie gyvūnai išnyko kur kas vėliau. Pavyzdžiui, Vrangelio saloje buvo rastos nykštukinių mamutų, išnykusių tik prieš 3,5 tūkst. metų, liekanos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją