Entuziastų grupės pavadinimas, žinoma, pasiskolintas iš itin populiaraus fantasy serialo „Game of Thrones“ („Sostų karai“). Tik šiuo atveju entuziastai žada 98 proc. mažiau galvų kapojimo ir bent 54 proc. daugiau pramogos. Ar bent jau toks įspūdis susidaro įvertinus tai, kad šie inžinieriai, menininkai, išradėjai, dizaineriai ir video specialistai yra draugiški ir visai linksmai nusiteikę.

Iki šiol „Game of Drones“ komanda yra sukūrusi „nesunaikinamą“ multikopterį ir mažutį skraidantį aparatą, gebantį leisti raketas. O naujausias jų kūrinys geba šaudyti dažasvydžio kamuoliukais.

Marque Cornblattas su kolegomis savo skraidančiam dažasvydininkui panaudojo komercinį heksakopterį, prie kurio prikabino „GoPro“ kamerą, kuri žvelgia lygia ta kryptimi, kuria nukreiptas dažasvydžio šautuvo vamzdis, o kameros gaunamas vaizdas tiesiogiai transliuojamas ant žemės esantiems pilotui ir „kulkosvaidininkui“ - pirmasis skraidyklę nukreipia į taikinį, antrasis bando šaudyti tada, kai turi vilties pataikyti.

Sujungti skraidyklės, kameros ir ginklo sistemas nebuvo paprasta. Visa darbas truko kelis mėnesius – komandos nariai skundėsi, kad tai sistema neveikė, tai veikė prastai, tai veikė gerai, bet tik vieną kartą. Bet po kurio laiko viską pavyko suderinti ir nufilmuoti smagių vaizdų. Kurių, beje, nei jie, nei mes nerekomenduojame bandyti atkartoti tinkamai nepasirūpinus savo ir aplinkinių saugumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)