Kompanija „Google“ praėjusiais metais pristatė patobulintą fotografavimo įrangą, kuria fiksuojamos sunkiai automobiliu pasiekiamos vietos: parkai, skverai, pėsčiųjų takai. Iš pradžių „Google“ šią įrangą naudojo fiksuojant vietas pasaulyje, kurios vadinamos gamtos stebuklais, o šiuo metu „Street View“ komanda dirba keliose Lietuvos vietovėse. Skelbiama, kad informacija renkama Kaune, Vilniuje, Trakuose, Kernavėje, Klaipėdoje, Palangoje ir Neringoje. Kol kas Lietuvoje dirbo tik „Google Street View“ automobilis.

Kompanija „Google“ jau anksčiau pristatė savo nuotraukų fiksavimo techniką. Jos arsenale – fotografuojantys automobiliai, dviračiai, sniego motociklai, taip pat nešiojama įranga bei fiksavimo įrenginys muziejams, kuris sukurtas fiksuoti eksponatus.

Kaune dirbantis „Google“ specialistas dėvi nešiojamą fotografavimo įrangą „Trekker“, kuri susideda iš itin mažai energijos naudojančio kompiuterio su „Android“ operacine sistema ir specialia fiksavimo aplikacija. Viršutinėje įrenginio dalyje įrengtos 15 megapikselių 5 panoraminės kameros, kurios fotografuoja miesto vaizdus į kompiuterio kietąjį diską. Iš jo informacija persiunčiama į „Google Maps“ serverius, sugrupuojama, išanalizuojama, apdorojama ir tik tuomet patenka į „Google Maps“ viešai vartotojams pasiekiamą sistemą.

Ši nešiojama vaizdų fiksavimo įranga nėra pritaikyta fiksuoti patalpose, tačiau puikiai fotografuoja lauke. Su šia įranga žemėlapių kūrėjai pernai metais dirbo Didžiajame kanjone, kuriame su jokia kita technika, išskyrus einant pėsčiomis, nepavyktų sukurti itin detalių žemėlapių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)