Kaip rašo cyberwarnews.info, „Anonymous“ grupuotei priklausantis programišius (ar programišiai), įsilaužimo vietoje palikęs savo „parašą“ „Hacked by Hacker sTz & sTz Bar“, ataką įvykdė kažkada pastarosiomis dienomis, apie įsilaužimo faktą jis pranešė savo „Facebook“ paskyroje, o pavogtus duomenis laisvai prieinamos tekstinės rinkmenos pavidalu patalpino į duomenų skleidimo svetainę.

Įsilaužimo metu KTU Karjeros centre veiklą aktyviai vykdė apie 3500 studentų, taigi, labai tikėtina, kad didžioji duomenų dalis yra pasenusi ir nebeaudojama.

Programišius sTz pastarosiomis savaitėmis yra itin aktyvus ir savo socialinio tinklo paskyroje paskelbė apie ne vieną sėkmingą išpuolį.

Visa paviešinta informacija ištrinta

KTU Rinkodaros ir komunikacijos departamentas informavo, jog už šios interneto svetainės talpinimo serveryje paslaugas yra atsakinga įmonė UAB „WEB Partners“. Šios įmonės darbuotojai kartu su KTU Informacinių technologijų departamento specialistais deda visas pastangas, kad nustatytų ir pašalintų pažeidimus.

Internetinėje erdvėje buvo bandyta paviešinti Karjeros centro internetinėje svetainėje užsiregistravusių studentų pavardes, el. pašto adresus, prisijungimo prie sistemos duomenis, tačiau pastebėjus nusižengimą visa viešinama informacija buvo ištrinta.

Kol kas prisijungimas prie KTU Karjeros centro internetinės svetainės sustabdytas.

KTU informacinės sistemos ir duomenų bazės, patalpintos universiteto duomenų centre, yra patikimai apsaugotos ir funkcionuoja normaliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)