Antroji tendencija, pasak jo, yra pasaulį užkariaujantys planšetiniai kompiuteriai. I. Laurso manymu, vos po kelerių metų jie kainuos pigiau nei knygos. „Aš turėjau tokią pakankamai atsargią prognozę, kaip planšetiniai kompiuteriai, sakysime, užkariaus pasaulį, bet po Naujųjų metų matau, kad pardavimo skaičiai auga daug greičiau negu bet kas galėjo prognozuoti. Ir taip spėju, kad jie pasidarys daug populiaresni netgi už telefonus. Spėju, kad kiekvienas žmogus naudos po keletą tokių prietaisų: vienas bus virtuvėje, kitas bus, nežinau, miegamajame kambaryje, kad tiesiog galima būtų peržiūrėti naujienas iš ryto, kad nereikėtų eiti kažkur toli. Ir iš tikrųjų tokios prielaidos yra dvi, kad taip atsitiks. Pirma, be abejo, tos technologijos labai pinga. Vėlgi spėčiau, kad vos po kelerių metų planšetinis kompiuteris bus pigesnis nei knyga“, – Žinių radijui sakė I. Laursas.

Visgi tokios prognozės nereiškia staigios knygų ir laikraščių mirties. I. Laurso teigimu, prireiks bent 20 metų, kol bus atsisakyta popierinių leidinių: „Yra toks įdomus pastebėjimas apie technologijų pasaulį, kad technologijos yra kuriamos greičiau negu žmogus jas sugeba įsisavinti. Taigi nepaisant to, kad bus labai patogu naudoti naujienas planšetiniame kompiuteryje, tikiu, kad popieriaus atsisakymo procesas užtruks gal 20 metų. Nes iš tikrųjų žmogus yra pakankamai konservatyvi būtybė, ir net jeigu egzistuoja patogesnis sprendimas, jis labai ilgai pereina prie to sprendimo.“

Tuo metu populiarią nuomonę, kad naujosios technologijos domina tik jaunimą, I. Laursas paneigia. „Tenka pastebėti, kad vis daugiau ir vyresnio amžiaus žmonių pradeda naudotis tomis technologijomis. Skrendant lėktuvu man visada įdomu žiūrėti, kaip populiariausią visų laikų mobilųjį žaidimą „Angry birds“ (liet. „Pikti paukšteliai“) žaidžia šeštadalis lėktuvo. Ir tenka pastebėti, kad jį žaidžia visi be išimties – vyresnio amžiaus moteriškės, seniausi vyriškiai – tiesiog masiškas pamišimas. Vėlgi tas „Apple iPad“ kompiuteris yra naudojamas visur ir visų. Taigi tikrai negalima sakyti, kad tai yra populiaru tik tarp jaunimo.“ – teigė I. Laursas.