Eksperimentas lauko sąlygomis praėjusią savaitę buvo atliktas bendradarbiaujant su Tokijo technologijų institutu

Bandymas buvo atliktas 11 GHz dažnių spektre, 400 MHz pločio dažnių juostoje. Nors buvo bandytas tik duomenų siuntimas iš įrenginio į stotį (uplink), su ta pačia įranga turėtų būti pasiekiamas ir panašus siuntimo iš stoties į įrenginį (downlink) greitis.

Tiesa, entuziazmą šiek tiek pristabdo faktas, jog „mobilioji stotis“, panaudota duomenų perdavimui, buvo ne veikiantis įrenginys, o „NTT Docomo“ autobusiukas, prikimštas neabejotinai energiją ryjančios pažangiausios įrangos ir judantis vos 9 km/h greičiu.

„Vertinant tai, kad mobilusis duomenų perdavimas smarkiai riboja naudojimui tinkamų dažnių spektrą, „NTT Docomo“ nori pasiekti daugiau nei 10 Gbps duomenų perdavimo spartą naudojant super-didelio dažnio juostą, už 5 GHz ribos“, - aiškino operatoriaus atstovas.

Nors bendrovė pripažįsta, kad istoriškai patikrinta patirtis rodo, jog tokio didelio dažnio bangos nėra tinkamos duomenų perdavimui dideliu atstumu, jie nepateikė ir jokių įžvalgų, kaip ketina įveikti šią kliūtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)