Ketvirtadienį Norvegijos miestelio Straumeno gyventojas Petteris Kvernengas internete išplatino panašią nuotrauką – joje jis nusifotografavo su savo drauge ir plakatu, kuriame parašyta, kad draugė sutiko su juo pasimylėti, bet tik tuo atveju, jei ši nuotrauka surinks milijoną paspaudimų „Like“.

Norvegas savo tikslą pasiekė ir apie 17:50 Lietuvos laiku, praėjus vos 18 valandų po nuotraukos patalpinimo, jau buvo surinkęs 1 000 000 „palaikinimų“. Panašu, kad kuriam laikui po to, kai ekrane sužibo šis apvalus skaičius, jis nuo kompiuterio atsitraukė.

Viena vertus, tai gali pasirodyti itin desperatišku bandymu susiporuoti. Kita vertus, tai kur kas panašiau į gana gudrų bandymą uždirbti parduodant „Facebook“ paskyrą, turinčią milijoną gerbėjų. Taigi, jeigu tikite jaunuolio nuoširdumu - turbūt būtų gražu jam padėti. O jei manote, kad P. Kvernegenas yra verslininko gyslelę turintis apsukruolis - elkitės taip, kaip liepia sąžinė.

P. Kvernegeno paskyra sukurta 2007 metais, panašu, kad ja per penkerius metus naudotasi ganėtinai aktyviai, taigi, visai gali būti, kad nuotraukos su plakatu tikslas iš tiesų yra ne komercinis, o romantiškas (jeigu lytiniuose santykiuose, apie kuriuos žino visas pasaulis, apskritai gali būti romantikos).

Beje, originalios mergaičių nuotraukos su šuniuko prašymu idėją pasisavino ir lietuviai. Pakoregavę nuotrauką, perrašę tekstą lietuviškai, jie pateikė kuklesnį norą - 100 000 „palaikinimų“. Tik vargu, ar jiems tai pavyks, mat gali pristigti lietuviškai skaitančių „Facebook“ vartotojų. Per 17 valandų jie tesugebėjo surinkti kiek daugiau nei tūkstantį savo nuotraukos gerbėjų.

Lietuviškoji paskyra sukurta tik ketvirtadienį ir su jokiu asmeniu nesiejama, kitų įrašų be pavogtos populiariosios nuotraukos paskyroje nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)