Socialinio tinklo „Facebook“ naudotojas Vytenis publikavo nuotraukų koliažą (žr. pagrindinę nuotrauką) su tokiu tekstu:

„Ieškomi šie žmonės.

Ši porelė (gyvenanti kažkur apie Fabijoniškes Vilniuje) turi mano pavogtą telefoną Samsung Galaxy S3. Jiems, deja, nepakako proto išsitrinti visas programas ir prisijungimus, tad turiu nemažą kolekciją nuotraukų iš jų gyvenimo, kurias į internetą automatiškai įkelia Dropbox programa.

Tad prašau pagalbos jų ieškant ir gražiai paprašant atiduoti man priklausantį daiktą. Manau, kad ir jiems maloniau būtų padaryti teisingą žingsni, o ne aiškintis policijai“.

Neįtikėtina tai, kad praėjus vos 22 minutėms po nuotraukos išplatinimo socialiniame tinkle Vytenis jau džiaugėsi sužinojęs nuotraukų herojų adresą.

DELFI susisiekus su Vyteniu jis papasakojo telefono paieškų istoriją: „Kol kas radau tik kur tas žmogus gyvena. Šiandien važiuosiu į komisariatą ir bandysime su policininkais, o jeigu policininkai nenorės, tai važiuosime tartis gražiuoju.

Telefonas iškrito važiuojant taksi. Bandžiau tą taksi dar gaudyti, bet nespėjau. Skambinau į telefoną, bet skambutis buvo atmestas ir telefonas iškart išjungtas. Tada, sprendžiant pagal nuotraukas, matosi, kad jis buvo parduotas. Būtent tam vaikinukui, kurio nuotrauka yra „Facebook“. Mano pateiktoje formuluotėje taip ir parašyta, kad ne jisai man tą telefoną iš kišenės ištraukė. Logiškai ir įstatymiškai man tą telefoną turėjo grąžinti taksistas.

Telefoną pamečiau naktį, o 9 valandą ryto matosi, kad buvo fotografuojama iš keleivio sėdynės – matomai, bandoma kamera. O dar po pusvalandžio tas vyrukas prie interneto prisijungė iš savo namų, per savo routerį, fotografuoja savo šeimą neištrynęs jokių programų. Visi mano kontaktai ir nuotraukos dar telefone. Po dviejų dienų nustačiau, kad užsiblokuotų visi mano dokumentai ir paštas. O po nuotraukų paskelbimo per „Facebook“ per 20 minučių atsirado to žmogaus adresas, daugmaž sutampantis su man atsiųsta telefono lokacija kuomet jis prisijungė prie interneto.

Tikslų jo adresą man parašė žmonės, kurie norėjo išlikti anonimais. Vienas jų sakė, kad tai yra senas vaikystės pažįstamas. O ir komentaruose pora žmonių parašė adresą. Tai visos nuorodos sutampa“.

Taksi, kurio vairuotojas nesivargino telefoną grąžinti ir nusprendė iš jo pardavimo užsidirbti papildomai, numerio Vytenis neprisimena – tai buvo ne išsikviestas, o gatvėje susistabdytas automobilis.

Gražiuoju telefono atsiimti nepavyko

Netrukus savo socialinio tinklo paskyroje Vytenis paskelbė, jog su pareigūnais buvo nuvykęs adresu, kuriuo gyvena dabartiniai jo telefono turėtojai - jį pasitiko tik nuotraukose matomo vaikino mama, pareiškusi, kad sūnus išvykęs į Baltarusiją, o sūnaus telefono numerio mama nežino. Bet užtikrintai tikino, kad telefonas prieš porą mėnesių pirktas Gariūnuose.

Netrukus Vyteniui paskambino ir vaikino tėvas, kuris lietuviškai pradėjo bendrauti tik po pokalbio su pareigūnu. Jis pyko, kad Vytenis padarė gėdą visai šeimai ir pagrasino teismais, jeigu nebus pasirūpinta straipsnio iš „Lietuvos ryto“ pašalinimu.

Taip pat Vyteniui teko telefonu bendrauti ir su telefono turėtojo seserimi, kuri teigė, kad dėl visos šios istorijos jei išsivystė nervinis sutrikimas.

Visų šių pokalbių rezultatas - nuotraukų herojaus šeima grasina paduoti Vytenį į teismą už šmeižtą ir tautinės nesantaikos kurstymą (mat jie yra baltarusiai).

„Argumentai, kad telefonas mano ir turiu nuotraukas iš tos dienos kaip jie nusipirko, kaip pirko ir pan. bei argumentas, kad vagyste jų nekaltinau (skelbime aiškiai parašyta, jog pas juos YRA mano pavogtas telefonas, o ne jie PAVOGĖ mano telefoną) nelabai buvo išgirsti ir buvo ignoruoti, matyt, dėl nervinio sutrikimo“, - savo paskyroje rašė Vytenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (685)