DELFI kreipėsi į Ryšių reguliavimo tarnybą ir paprašė paaiškinti – kokia gi yra šios įstaigos pozicija ir kokių veiksmų imtasi norint užtikrinti, kad programišių puolimas turėtų kuo mažiau įtakos interneto veikimui Lietuvoje. CERT-LT vedėjas Jonas Juknius pateikė štai tokį atsakymą:

Šiuo metu RRT Saugumo incidentų tyrimo (CERT-LT) skyrius, bendradarbiaudamas su UAB „Hostex“, vykdo šios įmonės atakos tyrimą, laukia patikslintų tarnybinių įrašų (log failų), pagal kuriuos bus galima patikslinti atakoje dalyvaujančius kompiuterius.

Taip pat praėjusios savaitės atakos metu sukaupta operatyvinė informacija yra perduota užsienio partneriams, kitų valstybių CERT tarnyboms, prašant jų nedelsiant stabdyti atakoje dalyvaujančių šaltinių aktyvumą ir pateikti informaciją apie šaltinių kilmę.

Pagal iki šiol iš nukentėjusiųjų gautą informaciją atakos pobūdis panašus į praėjusią savaitę įvykusią DDos ataką, kurios metu per botnet (užvaldytų kompiuterių) tinklą buvo nukreiptas didelės apimties duomenų srautas į pasirinktus taikinius.

Prevenciškai CERT-LT teikia rekomendacijas interneto paslaugų teikėjams dėl techninių ir organizacinių priemonių bei veiksmų galimų atakų metų. Rengiantis pirmininkauti ir pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai laikotarpiu Saugumo incidentų tyrimo (CERT-LT) skyrius pasirengęs prioritetą teikti su pirmininkavimu susijusių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimams. Tai paspartins tokių incidentų sprendimą ir šalinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)