Britų spauda rašo, kad kai kurie tinklo klientai miesto šiaurėje skundėsi ryšio sutrikimais, o inžinieriai nesugebėjo išspręsti problemos, kilusios bazinėje stotyje, nes sakalas keleivis yra saugoma rūšis, kurios lizdo negalima draskyti. Gamtosaugininkai tvirtina, kad „Vodafone“ teks palaukti iki birželio, kuomet paukščiukai pakankamai suaugs ir paliks lizdą.

„Vodafone“ skelbia, kad savo bazinę stotį išjungė balandžio 9 dieną, po to, kai ant antenos rastas lizdas su sakalo patele. Bendovės atstovas spaudai leidinio „The Verge“ žurnalistams sakė, kad dabar vykdo konsultacijas kaip geriausia būtų atnaujinti paslaugų teikimą toje teritorijoje – galbūt bus naudojama pakaitinė antena. Išjungtoji bazinė stotis užtikrino ryšį maždaug pusantro kilometro spinduliu ir nepatogumų sukėlė tiems vartotojams, kurie būna per toli nuo kitų bazinių stočių.

Pagal Jungtinės Karalystės gamtosaugos įstatymus sakalas keleivis yra įtrauktas į saugomų rūšių sąrašą, todėl už lizdo išdraskymą grėstų bauda ir netgi neilgas laisvės atėmimas. „Vodafone“ pripažįsta, kad tokia situacija kelia nepatogumų klientams, tačiau džiaugiasi, kad ant jų antenos lizdą susisuko saugomos rūšies atstovai bei pareiškė: „tai, kad mieste lizdus suka šie sakalai, yra puikios naujienos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)