Pristatymas vyko milžiniškoje Radio City Music Hall salėje, kur susirinko daugybė žurnalistų, tačiau patys nekantriausi galėjo tiesiogiai stebėti renginio transliaciją internetu.

Dėmesio pompastikai ir teatrališkumui nepagailėję "Samsung" renginį pradėjo įžanginiu filmuku, susijusiu su tuo pačiu slaptuoju kurjeriu Jeremy, kuriam su renginio vedėju einant į sceną gyvai užgrojo simfoninis orkestras.

Perėjus prie rimtosios pristatymo dalies, kaip ir galima buvo tikėtis, ant scenos pasirodė JK Shin, "Samsung" mobiliųjų įrenginių padalinio prezidentas.

Įmonės vadovas savo kalboje daugiausiai dėmesio skiria visiškai kitokiam, nei esame pratę, telefono valdymo būdui - valdymui akimis, be lietimo, bendraujant su kitomis kalbomis šnekančiais žmonėmis be kalbų barjero.

Telefonu nuo balandžio pabaigos prekiaus keli šimtai operatorių 155 skirtingose valstybėse, taigi, galima pagrįstai tikėtis, kad Lietuvoje jis pasirodys tuo pačiu metu, kaip ir kitose šalyse. Numatoma pradinė telefono kaina Lietuvoje - 2500 litų.

JK Shiną ant scenos pakeitė "Samsung Telecommunications" JAV padalinio vadovas Ryanas Bidanas, pateikiantis pirmąsias technines charakteristikas:

Telefonas svers 130 gramų, bus plonesnis už S3, tačiau tvirtesnis dėl polikarbonatinio korpuso. Korpuso spalvos - "black mist" (juoda) ir "white frost" (balta).

4,99 colių "FullHD" 1080p raiškos "Super AMOLED" ekranas , su taškų tankiu 441 ppi.

Kameros raiška galinėje sienelėje - 13 MP, priekinėje - 2 MP.

Darbinės atminties kiekis 2 GB, nuolatinės atminties - 16, 32 arba 64 GB, su galimybe išplėsti atmintį "microSD" kortele (iki 64 GB).

Kitiems telefonams nebūdinga savybė - telefone įmontuoti temperatūros ir oro drėgnumo jutikliai, barometras.

Akumuliatoriaus talpa - 2600 mAh, telefono galinė sienelė nuimama, o akumuliatorių kritiniu atveju galima pakeisti atsarginiu.

Taip pat kituose telefonuose nematyta įdomybė - galimybė filmuoti iš priekine, ir galine kamera vienu metu - tokiu būdu į pagrindinį filmuojamą vaizdą savo trigrašį galės įkišti ir operatorius.

"Samsung Galaxy S4" techninės charakteristikos

Iš "Galaxy Note 2" naujasis telefonas perėmė "Air View" technologiją. Tiesa, "Galaxy S4" yra be specialaus rašiklio, taigi, jis gali daugiau informacijos apie ekrane esančius objektus pateikti vien laikant pirštą ties jais.

Iš tiesų svarbi naujovė yra "S Translator" - vertimo programa, supantanti 9 kalbas (kinų, prancūzų, vokiečių, italų, japonų, korėjiečių, portugalų, ispanų ir, savaime suprantama, anglų) ir galinti vieno žmogaus ištartus žodžius tiesiogiai išversti į kitą kalbą ir atgal - tokiu būdu telefonas gali pavaduoti gyvą vertėją. Tiesa, demonstracijų metu viskas atrodo kur kas geriau nei paprastai būna realaus naudojimo sąlygomis, ypač pirmosios naujų funkcijų versijos, taigi, kol vertėjas neišbandytas, jį galima vertinti su skeptiškumo žiupsniu.

"S Drive Voice" - telefono valdymo balsu funkcija vairavimo metu: balso komandomis galima nurodyti kelionės tiklsą navigacijos programai, kuri įdiegta iš anksto, be to, balsu galima skambinti, priimti skambučius, rašyti žinutes - tam nebereikės tapšnoti telefono ekrano ir glausti jo prie ausies.

Iš "Nokia" prieš pusmetį pristatyto telefono pasiskolinta naujovė - ekranas, reaguojantis į lietimą net pirštinėta ranka.

"Samsung Group Play" - nauja muzikos grojimo funkcija, paskatinsianti telefonus pirkti draugų grupėmis: keli telefonai gali veikti kaip garso kolonėlių sistema pagrindiniam telefonui, kuris muziką transliuoja. Panašu, kad į telefonus galų gale atkeliauja iš tiesų stereo garsas. Vienintelis trūkumas - tam vieno telefono nepakaks.

Namų šeimininkėms, kurios bando nuskaityti niekada negaminto patiekalo receptą iš santykinai nedidelio ekrano ir nenorinčios perstūminėti vaizdo miltuotomis arba šlapiomis rankomis, dabar tai galės atlikti gestais - vien pamojuojant ties ekranu norima kryptimi.

Telefono galimybes pristatanti aktorių trupė priėjo iki aksesuarų dalies - iš jų įdomiausiai atrodė "S Band" - apyrankė, kuri skaičiuoja naudotojo žingsnius, o pagal surinktus duomenis apskaičiuoja kiek kalorijų išdeginama. Labai besirūpinantiems savo sveikata siūlomos svarstyklės, veiksiančios kaip telefono aksesuaras ir aplink krūtinę segama juosta, matuojanti širdies susitruakimų dažnį.

Tuo tarpu besižvalgantiems paties geriausio telefono, kurį galima įsigyti už pinigus, vertėtų atkreipti dėmesį į svetainės "The Verge" parengtą geriausių pastarųjų metų telefonų techninių ir programinių charakteristikų palyginimą bei vertinimą - galbūt tai padės apsispręsti, jei ketinate skirti apie 2000 litų naujam bendravimo įrenginiui.

"Galaxy S4" - ne tas pats, kas "Galaxy S4"

Šiek tiek nustebino tai, jog oficialaus pranešimo metu "Samsung" nesiūlė atkreipti dėmesio į jų naująjį procesorių. Tikriausiai taip yra dėl to, kad šioje srityje esama šiek tiek sumaišties: pasirodo, priklausomai nuo rinkos, kuriai bus gaminamas telefonas, jame bus arba 1,9 GHz keturių branduolių procesorius, arba 1,6 GHz aštuonių branduolių procesorius.

Kol kas sunku pasakyti kiek toks procesorių skirtumas turės realios įtakos įrenginio našumui. Galima spėti, kad sprendimas gaminti versijas su skirtingais procesoriais priimtas dėl gamybos grandinės ypatumų - jeigu vieno procesoriaus (tikriausiai - aštuonių branduolių) gamybos procesas nėra pakankamai našus, viso pasaulio paklausą galima bandyti patenkinti siūlant sau įprastus keturių branduolių procesorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (309)