Priminsime, kad panašus atvejis praėjusį mėnesį pasitaikė ir Vilniuje – vilnietis telefoną paryčiais paliko taksi automobilyje, o vairuotojas nusprendė, kad aparato grąžinimas yra nepelningas reikalas, todėl pardavė jį neaiškios kilmės sandorių nevengiančiam jaunuoliui, kuris nepasivargino ištrinti visos telefone buvusios informacijos, todėl visos jo nuotraukos, darytos nebrangiai įsigytu telefonu tučtuojau atsirasdavo telefono teisėto savininko debesinėje duomenų saugykloje.

Labai panašių istorijų visai neseniai pasitaikė ir Jungtinėje Karalystėje bei Ibisos saloje.

27 metų moteris Esekso grafystės (JK) Varsičio miesto gyventoja Becky Brinklow nusprendė su 16 mėnesių sūnumi papietauti paplūdimio restorane. Bet pietūs nebuvo tokie malonūs, kaip tikėtasi – nuo staliuko nepastebimai dingo jaunos moters telefonas „iPhone“.

Kitą dieną savo kompiuterį įsijungusi moteris buvo nustebinta – jos „debesinę“ duomenų saugojimo paskyrą „iCloud“ užplūdo nuotraukos iš pavogto telefono. O nuotraukose – du jaunuoliai, patenkinti pozuojantys vienas kitam ir autoportretams prie jūros vien su glaudėmis. Pasirodo, telefono vagys nepasivargino išjungti telefono funkcijos visas naujas nuotraukas siųsti tiesiai į savininko duomenų saugyklą, rašo dailymail.co.uk.

„Laimei, telefoną buvau apdraudusi ir jau tą pačią dieną gavau naują telefoną, taigi, prisijungiau prie interneto norėdama iš saugyklos persisiųsti kai kuriuos duomenis į naują aparatą. Prisijungiau ir pamaniau: „keista“ - mano paskyroje buvo daugybė tų vaikinukų ir jų draugų nuotraukų. Buvo labai juokinga peržiūrinėti tas nuotraukas. Aš ir mano sužadėtinis Tomas gerai prisijuokėme iš tų vyrukų ir jų pozavimo. Keista, kad jie išsirengė iki trumpikių – akivaizdu, kad jie mėgsta pozuoti“, - sakė B. Brinklow, pasidžiaugusi, kad neprarado brangių savo sūnaus nuotraukų.

„Jeigu būčiau netekusi visų telefone buvusių nuotraukų, tai būtų liūdniau. O dabar jos visos išliko, nes buvo saugomos internete. O telefoną blokavome ir ištrynėme visą jo turinį, todėl jis dabar yra bevertė plyta, be to, įjungėme „Find my iPhone“ funkciją, kad galėtume apytiksliai nustatyti kur jie gyvena“, - toliau pasakojo B. Brinklow.

Tiesa, kol kas nežinia, kaip tiksliai nuotraukose užfiksuoti vyrukai gavo telefoną ir ar jie patys aparatą pavogė. Dėl įvykio B. Brinklow kreipėsi į pareigūnus. Policija pradės nusikaltimo tyrimą ir tikimasi, kad netrukus byloje bus sulaikytų asmenų.

F. Brinklow sužadėtinis Tomas Humble'as sakė, kad telefonas buvo pavogtas praėjusios savaitės trečiadienį. „Ji pietavo su savo mama ir mūsų sūnumi. Priėjo du jaunuoliai ir pradėjo su jomis kalbėtis. Vienas iš jų pasilenkė ir iš lėkštės paėmė traškutį, o kol jos buvo nukreipę dėmesį, kitas tikriausiai nuo stalo paėmė telefoną. Restoranas viską nufilmavo stebėjimo kamera“, - pasakojo vyriškis.

Kitas, ne mažiau vaizdingas atvejis, kuomet telefono vagys ar kitokiu būdu jį įgiję asmenys puikuojasi prieš teisėtą aparato šeimininką rodydami jiems savo kasdienybę, prasidėjo Ibisoje, o baigėsi Dubajuje.

Su draugų kompanija į šią Ispanijos salą atvykusi jauna vokietė netrukus po nusileidimo oro uoste jau buvo gerokai apgirtusi ir nėrė į jūrą nusimaudyti palikę visus savo daiktus – telefonus, pinigines, rūbus – ant pakrantėje buvusio suoliuko. O po 15 minučių šlapi, nuogi ir vis dar gerokai įkaušę pėdino į viešbutį skųstis, kad juos apvogė. Viešbučio administratorius nusprendė nesivarginti ir pareiškė, kad tokios vagystės – kasdienybė, todėl tai nieko jau nebejaudina.

O po keturių mėnesių nukentėjusioji įsijungė savo „Dropbox“ paskyrą ir joje rado 15 naujų nuotraukų. Pasirodo, jos telefono naujasis savininkas taip pat nesusiprato, kad pavogus (ar nebrangiai įsigijus) telefoną reikėtų atstatyti gamyklinius nustatymus, todėl aparate liko visi jo buvusios savininkės nustatymai – prisijungimai prie „Dropbox“, „Skype“ , „Facebook“ir kitų paslaugų.

Tiesa, vokietė į policiją nesikreipė – ji nusprendė įkurti savo tinklaraštį ir jame papasakoti visą savo telefono istoriją nuo pat jo pametimo iki šios dienos, su chronologiškai išdėliotomis nuotraukomis, kuriose matoma, kad Dubajuje gyvenantis ar bent kartais apsilankantis jaunuolis yra siuvėjas, dirbantis ir tikriausiai gyvenantis apšnerkštose patalpose bei mėgstantis save įamžinti gražiose vietose ar prie brangių automobilių su iškeltu nykščiu.

Vokietės tinklaraštis žavingas ne tik savo nuotraukomis – ji puikiai išsigalandusi savo plunksną rašo gražia anglų kalba ir kiekviename informacijos atnaujinime nepatingi pasityčioti iš jos telefonu besinaudojančio Habibo, kuriam netgi pakako įžūlumo pabandyti susisiekti su telefono savininke.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)