„Microsoft“ paskelbė, kad internetas bus reikalingas tik vieną kartą – pradinio kompiuterio įjungimo metu, rašo ign.com.

„Po vienkartinio naujos „Xbox One“ sistemos suderinimo bus galima žaisti žaidimus, esančius bet kokiuose diskuose, be jokio reikalavimo pakartotinai jungtis prie interneto. Atšaukiamas prisijungimo kiekvieną parą reikalavimas, „Xbox One“ galėsite gabentis su savimi bet kur ir žaisti žaidimus lygiai taip, kaip ir su „Xbox 360“, - rašoma „Microsoft“ pareiškime.

Tiesa, tai reiškia, kad norint žaisti „Xbox One“ žaidimus, į diskų skaitymo įrenginį kiekvieną kartą reikės įdėti norimo žaidimo diską.

Be to, panaikintas žaidimų dalijimosi ribojimas – skirtingai nei buvo skelbiama anksčiau (kad tik žaidimo leidėjas gali suteikti teisę perleisti žaidimą kitam žmogui, greičiausiai – už kokį nors mokestį), „Xbox One“ žaidimais bus galima dalintis taip pat paprastai, kaip „Xbox 360“ žaidimais. Papildomų kliūčių žaidimų perpardavimui ar skolinimui nebus sudaroma. Iš interneto atsisiųsti žaidimai veiks lygiai taip pat, nepriklausomai nuo to, ar žaidimo metu internetas bus įjungtas.

Mums aktualu tai, kad kompiuterio veikimas nebus ribojamas priklausomai nuo geografinio regiono.

„Paskelbus mūsų planus, susijusius su „Xbox One“, man ir kolegoms iš jūsų teko išgirsti daug komentarų, todėl įsiklausėme į atgalinį ryšį. Norėčiau pasinaudoti galimybe ir padėkoti visiems, padėjusiems formuoti „Xbox One“ ateitį. Jūs parodėte mums kaip vertinate lankstumą, kurį teikia dabartinis žaidimų laikymas diskuose. Galimybė skolinti, dalintis ar perparduoti žaidimus taip, kaip jums patinka, jums yra labai svarbi. Ir taip pat jums svarbi laisvė žaisti neprisijungus prie interneto bet kokį laiko tarpą, bet kurioje pasaulio vietoje“, - rašoma oficialiame „Microsoft“ pareiškime, kurį pasirašė Donas Mattrickas.

„Microsoft“ buvo priversti sureaguoti į kritiką po to, kai žaidimų mėgėjai internete pradėjo masiškai skelbti, kad šių metų Kalėdoms padovanos sau „PlayStaton 4“, bet jokiu būdu ne „Xbox One“, kuris per daug riboja laisvę žaisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)