Išanalizavus biuro reikmenų pardavimus, paaiškėjo, kad stipriai sumažėjo kai kurių prietaisų paklausa.

Labiausiai stebina sumažėjęs USB atmintinių ir kompaktinių diskų poreikis. Vis daugiau biurų saugo duomenis tiesiog internete, o ne kompiuteriuose ar laikmenose.

Šiuo metu Didžiosios Britanijos įstaigos ir žmonės namuose naudoja apie 100 mln. USB atmintinių. Tačiau „Pixmania-Pro“ prognozuoja, kad po kelerių metų jų niekas nebepirks.

Daugelio kitų prietaisų nebereikės, nes juos pakeitė išmanieji telefonai su adresų knygomis, telefonais ir skaičiuoklėmis. Gamintojų teigimu, per dešimt metų stacionariųjų telefonų pardavimai sumažėjo 90 proc.

Kompanijos „Pixmania-Pro“ direktoriaus teigimu, biuro reikmenų ir prietaisų sferose nuolat vyksta permainos, tačiau jį džiugina tai, kad „kiekvieną pasenusį produktą pakeičia geresni, efektyvesni, pigesni ar ekologiškesni prietaisai“.

10 prietaisų, kurie taps nebereikalingi:

1. Kompaktiniai diskai
2. USB atmintinės
3. Stalinis kortelių laikiklis
4. Kalendoriai
5. Skaičiavimo mašinėlės
6. Stacionarieji telefonai
7. Šiukšliadėžės
8. Popieriaus pjaustymo mašinos
9. Vandens talpos
10. Kietieji diskai

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją