Tuo tarpu Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) atstovė Aurelija Grikinaitė DELFI sakė: „Žinoma, savivaldybė gali išduoti leidimą automobiliams važinėti, fotografuoti, bet su asmens duomenų apsauga jie nieko bendro neturi ir išduoti leidimo rinkti tuos duomenis jie negali. Tuo tarpu VDAI negali uždrausti važinėti“.

„Tai yra asmens duomenų rinkimas ir duomenys nėra nuasmeninami iš karto. Jei tie vaizdai būtų automatiškai ir iškart nuasmeninami – tuomet viskas gerai, asmens duomenys nėra renkami ir tvarkomi. Dabar duomenys yra renkami, iš pradžių su asmenų veidais, su privačia teritorija ir visa kita, o apdorojami netgi ne Lietuvoje. „Google“ nėra registruotas kaip duomenų valdytojas ir jie negali valdyti šitų asmens duomenų, kuriuos jie realiai kažkurį laiką turės. „Google“ buvo išreiškę norą saugoti duomenis metus – tokios teisės jie neturi“, - pridūrė inspekcijos atstovė.

Meras A. Zuokas pripažįsta, kad vien leidimo važinėti gatvėmis nepakanka ir ragina inspekciją būti lankstesne: „Asmens duomenų apsauga nėra savivaldybės sritis, tačiau kartu, suprasdami projekto svarbą tiek miestui, tiek visai šaliai, prašome VDAI į šį klausimą žiūrėti lanksčiai ir kūrybiškai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)