Regis, lenkų verslininkų veiklos sritis su „Apple“ bendro turi tik tiek, kad elektroninėje parduotuvėje galima nusipirkti obuolių traškučių. Tačiau ginčo priežastis – ne prekės, o parduotuvės adresas: domenas a.pl. Būtent dėl šio domeno sąskambio su „Apple“ prekės ženklo pavadinimu korporacija kreipėsi į Lenkijos patentų biurą su prašymų panaikinti prekės ženklą a.pl, praneša portalas telepolis.pl. Šią elektroninę parduotuvę valdo kompanija „Internet S.A.“.

Sprendimo dėl a.pl prekės ženklo Lenkijos patentų biuras dar nepriėmė. Ši įstaiga gali tiek panaikinti prekės ženklo galiojimą, kaip to reikalauja „Apple“, tiek atmesti skundą kaip nepagrįstą.

„Sunku vertinti prekės ženklo a.pl savininko šansus gynybai nežinant visų abiejų pusių („Apple“ ir „Internet S.A.“ – DELFI) argumentų. Tačiau šį ginčą stebėsiu su dideliu susidomėjimu“, - telepolis.pl sakė advokatas Tomaszas Rychlickis.

Beje, tai jau ne pirmas kartas, kai „Apple“ imasi trukdyti veiklą tokioms bendrovėms, kurių sąsajas su elektronikos gamintojais surasti itin sunku. Pavyzdžiui, lygiai prieš metus panašus triukšmas buvo kilęs dėl kinų bendrovės, kuri prekiauja makaronais - anuokart „Apple“ užkliuvo logotipas, kuris, esą, panašus į jų, nors iš tikrųjų daugelis skaitytojų nusprendė, kad makaronų gamintojų logotipas kur kas panašesnis į LG nei į „Apple“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)