Kompanijos specialistai mėgina atkurti sistemos darbą.

"Sony" perspėjo pasaulinės sistemos "PlayStation" vartotojus, kad jų asmeniniai duomenys, tarp jų ir kreditinių kortelių numeriai, galėjo būti pavogti per įsilaužėlių ataką.

„Sony" duomenimis, buvo pavogta ši asmeninė vartotojų informacija: adresas, elektroninio pašto adresas, gimimo data, įėjimo į "PlayStation Network" sistemą slaptažodis.

"Jeigu jūs pateikėte savo kreditinių kortelių duomenis per "PlayStation Network" arba "Qriocity" sistemas, jaučiame pareigą jus perspėti, kad jūsų kortelės numeris ir jos galiojimo termino data gali būti pavogti", - teigiama "Sony" Europos padalinio vadovo Nicko Kaplino pareiškime.

Kompanijos nuomone, galėjo būti pavogti ir kreditinių kortelių, panaudotų įsigyjant žaidimus, filmus ir muzikos įrašus, duomenys.

Atakos prieš "PlayStation Network" serverį prasidėjo balandžio 19 d., o po dienos priėjimas prie "PlayStation Network" buvo blokuotas. Vėliau "Sony" paskelbė tris trumpus pareiškimus apie atliekamą tyrimą dėl galimos įsilaužėlių atakos.

Tačiau faktas, kad kompanija paskelbė detalią informaciją apie incidentą tik praėjus beveik savaitei, kai buvo atjungta sistema "PlayStation Network", sukėlė daugelio vartotojų audringą reakciją.

Kol kas "PlayStation Network" sistema vartotojams neprieinama. Kompanija pažadėjo modernizuoti tinklo saugumo sistemą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją