Kaderis Arifas - Europos Parlamento pranešėjas apie ACTA, penktadienį dėl šio klausimo atsistatydino.

Jis pareiškė buvęs liudininku dar niekada anksčiau nematytų manevrų, kurie buvo atlikti ruošiant šią sutartį.

Ketvirtadienį 22 ES narės, tarp jų ir Didžioji Britanija, pasirašė ACTA sutartį.

ACTA yra antipiratinė prekybos sutartis, kuria siekiama apsaugoti tarptautines intelektinės nuosavybės teises. Sutartimi siekiama nustatyti tarptautinius intelektinės nuosavybės apsaugos standartus. Sutarties dalyvės įsipareigoja kovoti su daiktų, kūrinių ir kitų objektų klastojimu.

Susitarimą dar turi patvirtinti Europos Parlamentas. Numatyta, jog diskusijos dėl šio klausimo vyks birželį.

„Aš smerkiu visą procesą, kurio metu buvo pasirašytas šis susitarimas: jokio pasitarimo su pilietine visuomene, skaidrumo nebuvimas jau nuo pat derybų pradžios, dokumento pasirašymo vilkinimas be jokio paaiškinimo, nepaisymas Parlamento rekomendacijų, kurios pateiktos keliose mūsų asamblėjos rezoliucijose“, - sakė K. Arifas.

K. Arifo sprendimas atsistatydinti buvo paskelbtas po Lenkijoje kilusių protestų. Tūkstančiai demonstrantų išėjo į gatves po to, kai buvo pasirašyta ši sutartis.

Minios jaunuolių laikė plakatus su užrašais „Ne - cenzūrai“ ir „Laisvas internetas“.

Šios savaitės pradžioje programišiai sutrikdė kelių Lenkijos vyriausybės tinklalapių, tarp jų parlamento ir ministro pirmininko, darbą. Neoficiali programišių grupė, kuri, pasak jos pačios, susijusi su tarptautine programišių organizacija „Anonymous“, prisiėmė atsakomybę už šią internetinę ataką, kuri reiškė protestą prieš vyriausybės planus pasirašyti sutartį su ACTA.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)