Nors Manheimo (Vokietija) teismas patenkino „Motorola“ reikalavimą nurodyti „Apple“ atlyginti patirtus nuostolius bei uždrausti „iPhone“ telefonų bei „iPad“ 3G modelių importą į Vokietiją, bet teismo sprendime kalbama tik apie naujų įrenginių importą. „Apple“ jau pareiškė, kad Vokietijoje sukauptų atsargų pakaks labai svarbiu prekybiniu laikotarpiu iki Kalėdų.

Pranešime apie praėjusios savaitės teismo sprendimą „Motorola Mobility“ skelbė: „Ir ateityje imsimės visų būtinų veiksmų siekiant ginti savo intelektinę nuosavybę, nes įmonės patentų bei licencinių sutarčių su JAV bei viso pasaulio įmonėmis rinkinys yra labai svarbi mūsų verslo dalis. Derėjomės su „Apple“ ir siūlėme jiems protingas licencijavimo sąlygas nuo 2007 metų, ateityje taip pat stengsimės kaip galima greičiau išspręsti pasaulinį patentinį ginčą“.

Šios bylos eigą stebėjusio patentinių teisų eksperto Floriano Muellerio teigimu, „Apple“ gali prašyti sustabdyti uždraudimą, tačiau net ir tuo atveju, jeigu teismas atmestų „Apple“ apeliaciją, „Motorola“ turėtų įmokėti 100 mln. eurų užstatą prieš realų draudimo įsigaliojimą. „Apple“ atstovas spaudai tvirtino, kad jo įmonė iš tiesų nesutinka su teismo sprendimu: „Mes nedelsiant pateiksime apeliaciją dėl šio teismo sprendimo“.

Ši byla yra vienas iš daugelio teisinių mūšių, vykstančių išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkoje – visos šioje rinkoje dalyvaujančios įmonės bando teisiniu būdu apsaugoti savo patentus ir išsireikalauti licencinių mokesčių iš konkurentų. Nors „Motorola Mobility“ vis dar veikia kaip nepriklausoma įmonė, rugpjūtį „Google“ pareiškė, kad sutarta įsigyti „Motorola Mobility“ už 12,5 mlrd. eurų. Šiai įmonei priklauso vienas didžiausių patentų rinkinių pasaulyje – 17 000 patentų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją