Apie tai, kad grupinukas.lt skelbiamos akcijos nėra tikros, DELFI patvirtino „Vichy“ vandens parko pardavimo vadovė Eglė Zaščižinskaitė. Šis tinklalapis siūlo netikrą „bilietą“ į „Vichy“ vandens parką už 49 Lt 4 val. apsilankymui (tinklalapyje rašoma, kad įprasta tokio apsilankymo kaina - 130 Lt). Taip pat matoma, kad šiuo netikru pasiūlymu pasinaudojo 160 žmonių. Tiesa, neaišku, ar šis skaičius yra tikras.

„Ta jų skelbiama „Vichy“ akcija tikrai nėra tikra. Mes patys bandėme susisiekti su pardavėjais, bet nepavyko. Kreipėmės į policiją“, - sakė ji.

Nurodytu telefonu su tinklalapio autoriais DELFI susisiekti nepavyko - telefonas buvo išjungtas.

Pirmas sukčiavimo požymis - pateikiama fizinio asmens banko sąskaita

Lietuvos elektroninės prekybos asociacijos koordinatorius ir interneto parduotuvės „Imk.lt“ vadovas Jurgis Gylys DELFI teigia, kad elektroninėje parduotuvėje pateikiama fizinio asmens banko sąskaita yra pirmas ir rimtas galimos apgaulės požymis.

„Jei interneto parduotuvėje nėra pateikiama įmonės sąskaita ir rekvizitai ar nėra įdiegti elektroninės bankininkystės sistemų įskiepiai, rekomenduotumėme susilaikyti nuo pirkimo“, - sako J. Gylys.

Minėtame portale pateikiama fizinio asmens sąskaita banke „Snoras“. Teigiama, kad elektroninės parduotuvės veikla vykdoma pagal individualios veiklos pažymą.

„Aišku, tai nereiškia, kad fizinis asmuo, veikiantis pagal individualios veiklos pažymėjimą, savaime yra potencialus apgavikas. Tačiau kilus abėjonėms, patarčiau susilaikyti bent nuo impulsinio pirkimo, skatinančio pasinaudoti „labai geru pasiūlymu“, ir paieškoti informacijos apie pardavėją. Jei kyla nors menkiausia abejonė, rekomenduočiau pasirinkti atsiskaitymą už prekes pristatymo metu“, - papildo J. Gylys.

Jis taip pat teigia, kad net ir individualios veiklos pagrindu valdoma elektroninė parduotuvė turi visas galimybes įdiegti elektroninės bankininkystės įskiepį.

DELFI primena, kad toks sukčiavimo būdas - ne pirmas atvejis Lietuvoje. Praeitų metų gruodžio mėnesį buvo išaiškintas sukčių tinklalapis - beribu.lt.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją