Dar pernai „Google“ pripažino, kad „Street View“ automobiliai „dėl programavimo klaidos“ rinko kai kuriuos duomenis iš nešifruotų bevielių tinklų – elektroninio pašto informaciją, slaptažodžius ir kt.

„Google“ jau seniai sulaukia padidinto dėmesio dėl savo „Street View“ paslaugos, tačiau tai buvo pirmasis kartas, kuomet bendrovė dėl jos buvo nubausta. Tiesa, bauda skirta ne už pačias nuotraukas.

Kompanija teigia apgailestaujanti ir atsiprašanti dėl to, kas įvyko. „Google“ teigimu, tinklų informaciją „Street View“ automobiliai liovėsi rinkę vos apie tai paaiškėjus.

Jau skelbta, kad Estijos geoinformacijos bendrovės „Regio“ automobiliai su „Street View“ technologija jau fotografavo Lietuvos gatves bei kelius, antrąjį projekto etapą bendrovė planuoja nuo balandžio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją