E. Schmidto teigimu, knygų internete pasiekiamumo, internetinio kalbų vertimo ir kompiuterio balso atpažinimo procesai įvyko daug greičiau nei buvo tikėtasi, o iki šiol niekam negirdėti technologiniai tyrimai progresuoja labai greitai. „Žmonės prognozuojantys, kad hologramos ir save vairuojančios mašinos greitai taps realybe yra visiškai teisūs“, - tūkstantinei miniai, susirinkusiai „Mobile World Congress“ parodoje, pasakojo E. Schmidtas.

Praėjusiais metais E. Schmidtas atsistatydino iš „Google“ generalinio direktoriaus pareigų, tačiau liko kompanijos direktorių tarybos pirmininku ir vyriausiuoju viešųjų ryšių atstovu. Anksčiau Schmidt vengdavo ilgojo laikotarpio perspektyvinių prognozių. Jis niekada neakcentuodavo kaip „Google“, gaunantį pelną iš internetinės reklamos, gali pasipelnyti iš jo vizijų. E. Schmidtas teigė, kad netrukus žmonės, būdami namuose, galės dalyvauti, išgirsti ir pajusti roko koncertus. Vienam parodos dalyviui išreiškus susirūpinimą, kad šios technologinės galimybės gali dehumanizuoti, Schmidt iškėlė savo mobilųjį telefoną ir atsakė: „Jis turi išjungimo mygtuką ir jis yra čia, dešinėje. Tai reiškia, kad viskas priklauso nuo kontrolės. Jeigu jums nepatiko mano roko koncerto vizija, aš neverčiu jūsų ten dalyvauti“.

„Maži robotai bus ypatingai naudingi užimtiems žmonėms, kai jų pačių dalyvavimas nebus būtinas, jie į renginius galės nusiųsti robotus, kurie atliks vaizdo ir balso transliaciją. Ateityje mes robotus siųsime į daugelį renginių“, – teigė „Google“ tarybos pirmininkas. „Google“ jau daugelį metų bando save vairuojančias mašinas, o E. Schmidtas pabrėžė, kad kelios Amerikos valstijos jau ruošia reglamentus, atversiančius galimybes šių mašinų naudojimui keliuose. Šį mėnesį tokių automobilių idėja žengė didelį žingsnį, kai Nevada tapo pirmąją valstija, kuri parengė save vairuojančių automobilių bandymų keliuose reglamentą. Liepos mėnesį Nevados gubernatorius Brianas Sandovalis atliko bandomąjį važiavimą su savarankiškai važiuojančiu „Toyota Prius“ automobiliu. „Google“ kuriamas automobilis naudoja radarą, jutiklius, kurie leidžia automobiliui „matyti“ kelią, kitas transporto priemones bei žmones. Žmonėms suteikiama galimybė išjungti autopiloto funkciją.

„Internetas bus viskas ir kartu niekas. Jis bus kaip elektra, jis tiesiog bus. Žmonės galės naudotis virtualia realybe tam, kad nukeliautų į tokias vietas kaip Marakešą Maroke arba Šiaurės Korėją. Realiame pasaulyje tai pakeis žmonių santykius. Karo ir kančių metu bus neįmanoma negirdėti pagalbos besišaukiančių žmonių. Naujame pasaulyje gali nelikti vietos diktatoriams“, - teigė E. Schmidtas. Taip nutiko „Arabijos pavasario“ metu, kai krito Tuniso, Egipto ir Libijos valdžios. „Kartu su informacija ateina ir galia, o su galia ateina pasirinkimas, todėl protingi, išradingi piliečiai savo bendruomenėms reikalaus geresnės ateities,“ – teigė vienas iš „Google“ vadovų.