Jis kalbės apie laisvo interneto plėtrą bei aptars šiuo metu aktualias interneto politikos problemas. Svarbiausiame interneto bendruomenei metiniame renginyje taip pat dalyvaus ir tokių interneto gigantų kaip „Yahoo!“, „SoundCloud“, AKQA ir kt. atstovai.

„Kasmet keliame vis didesnius reikalavimus „Login“ programai, stengiamės visus, besidominčius technologijomis ir progresu, supažindinti su asmenybėmis, kurios realiai keičia pasaulį. Todėl šiais metais su pasididžiavimu pristatome „Wikipedia“ įkūrėją J. Walesą, – sako „Login“ direktorius Arnoldas Rogoznyj. – Neseniai vykusių protestų dėl ACTA ir SOPA nutarimų kontekste, retai besilankančio Europoje J. Waleso vizitas yra labai aktualus visoms Baltijos šalims.“

Šiais metais vykstant protestams prieš JAV kovos su piratavimu įstatymą (Stop Online Piracy Act, SOPA), didžiausia pasaulyje laisvoji interneto enciklopedija „Wikipedia“, kurioje šiuo metu yra daugiau nei 20 mln. straipsnių 282 kalbomis, buvo pirmoji interneto gigantė, įsitraukusi į protestą ir savo veiklą sustabdžiusi visai parai. Tai paskatino prieš įstatymo projektą pasisakyti ir tokius stambius skaitmeninės rinkos žaidėjus kaip „Facebook”, „Google”. Po šios protesto bangos J. Walesas sulaukė palaikymo iš paties JAV prezidento administracijos.

„Lietuvoje žmonės turi daugybę gerų idėjų, ką parodo per pastaruosius keletą metų lietuvių sukurti tarptautinio pripažinimo sulaukę projektai interneto ir mobiliųjų technologijų srityje. Neabejoju, kad galimybė betarpiškai bendrauti su tokiomis asmenybėmis kaip Jimmy Walesas bus dar vienas stimulas mąstyti plačiai, jungtis į kūrybiškas bendruomenes ir kurti sėkmės istorijas“ – sako ilgametės „Login“ partnerės bendrovės „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Kartu su „Wikipedia“ įkūrėju savo patirtimi bei įžvalgomis progreso konferencijos LOGIN 2012 metu dalinsis internetinės garso platformos „SoundCloud“ viceprezidentas Thomas Cummingsas, apie kūrybingumą ir naujuosius internetinės reklamos formatus pasakos tarptautinės interneto gigantės „Yahoo!“ mažmeninės prekybos vadovas Europos regione Joshua Partridge'as, o su septyniomis naujomis verslo taisyklėmis, kurių pravartu laikytis pokyčių kupiname skaitmeniniame amžiuje, supažindins kūrybinės agentūros AKQA vadovas Ajazas Ahmedas.

Renginio organizatoriai įspėja, kad bilietai į didžiausią Baltijos šalyse progreso konferenciją „Login 2012“ brangs. Šiuo metu dviejų dienų bilietas kainuoja 75 Lt, o norintiesiems apsilankyti ne tik konferencijoje, bet ir po jos vyksiančiuose Lietuvos interneto apdovanojimuose bei grupės „Discopolis“ koncerte, bilietai kainuos 99 Lt.

Progreso konferencija „Login“ organizuojama nuo 2007 m. Ši, didžiausia Baltijos šalyse interneto tendencijų konferencija, savo istoriją pradėjo kaip Lietuvos tinklaraštininkų konferencija „BLOGin“. 2009 m., į ją pakvietus ne tik tinklaraštininkus, bet ir verslo įmonių atstovus, konferencija pakeitė pavadinimą į dabartinį. Konferencijoje pranešimus skaitė tokios pasaulinės interneto kultūros žvaigždės, kaip Peteris Sunde („The Pirate Bay“), Aralas Balkanas („Naklab”), Benas Hammersley („Wired”), Christianas Heilmanas („Mozilla”) ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją