Šeštą kartą vykstanti didžiausia Baltijos šalyse konferencija nuo 2007-ųjų išsiplėtė beveik 15 kartų – nuo nišinės tinklaraštininkų iki progreso konferencijos. Tikimasi, čia apsilankys per tris tūkstančius dalyvių. O virtualiai jų gali stebėti ir keliskart daugiau.

Šiemet LOGIN aprėpia net keturias temas: naująsias technologijas, skirtas asmeniniam naudojimui, išmaniuosius miestus, naująją žiniasklaidą ir skaitmeninį verslą.

„Šiais metais turim didįjį „vinį“ – tai Jimmą Walesą, „Wikipedia“ įkūrėją, taip pat Ajazą Ahmedą, kuris yra didžiausios pasaulyje interaktyvios agentūros vadovas, ir daug kitų. Turime pagrindinę sceną užsieniečiam žvaigždėms ir dar tris sales, kuriose šneka lietuviai“, – kalbėjo LOGIN iniciatorius Arnoldas Ragoznyj.

Pilną klausytojų salę pamatęs internetinės enciklopedijos įkūrėjas nesistebėjo, kad dauguma susirinkusiųjų ne tik naudojasi, bet ir patys pildo „Wikipedia“.

„Wikipedia“ yra globali misija. Ji prasidėjo nuo labai paprastos idėjos – įsivaizduokime pasaulį, kur kiekvienas planetos gyventojas turi nemokamą priėjimą prie bet kokios informacijos. Esame labai arti to“, – teigė „Wikipedia“ įkūrėjas Jimmy Walesas.

Patirtimi dalijosi ir tokių bendrovių, kaip „Skype“, „Google“, „Microsoft“ ar „Yahoo!“ atstovai.

„Yahoo!“ turi per 700 milijonų vartotojų visame pasaulyje. Iš Baltijos šalių didžiausia auditorija yra Lietuvoje – apie pusė milijono vartotojų. Lietuviai labai pastovūs. Dauguma naudoja mūsų elektroninį paštą, kurį, beje, neseniai išleidome ir lietuvių kalba, naudojasi ir nuotraukų dalijimosi paslauga“, – tvirtino „Yahoo!“ Europos mažmeninės prekybos vadovas Joshua Partridge`as.

Konferenciją pradėjęs pasaulyje lyderiaujančios garsų dalijimosi platformos „Soundcloud“ atstovas tikino, kad garsus žmonės suvokia aiškiau nei vaizdus.

„Soundcloud“ yra mechanizmas, leidžiantis kurti, jungti, dalytis garsais. Kitas svarbus dalykas – kad prireikus kokio nors garsinio efekto, čia jį labai paprastai gali rasti. Be to, naudojant „Soundcloud“ daug paprasčiau bendradarbiauti, nesvarbu, kuri muziką, verslą ar ką kitą“, – teigė „Soundcloud“ atstovas Markas Dewingsas.

Pasak bendrovių atstovų, vos prieš penkerius metus technologijų atotrūkis tarp Jungtinių Valstijų ir viso pasaulio buvo milžiniškas, šiandien jis – vos juntamas.