Pagal mobiliojo ryšio bazinių stočių informaciją nustatoma vartotojo buvimo vieta „Apple“ prietaisuose pradėta fiksuoti maždaug prieš metus, pasirodžius naujausiai „iOS“ operacinės sistemos versijai („iOS 4”), praneša „The New York Times“.

Šie duomenys yra saugomi specialiai neužšifruotoje byloje „iPhone“ bei „iPad“ atmintyje, tačiau, programuotojų teigimu, šiuos įrenginius prijungus prie kompiuterio, byla perkeliama į jį.

Šiuos faktus atskleidė programuotojai Alasdairas Allanas bei Pete'as Wardenas, anksčiau pats dirbęs „Apple“, papildo cnet.com. Programuotojai buvo kreipęsi į „Apple“ šiuo klausimu, tačiau bendrovė kol kas į tai nereagavo.

Kol kas nėra tiksliai aišku, ar ir ką „Apple“ daro su šiais duomenimis. Minėtų programuotojų nuomone, „Apple“ vartotojų buvimo vietą registruoja ruošdamasi naujoms su buvimo vieta susijusioms paslaugoms būsimose savo operacinės sistemos versijose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją