„Vaizdas nederėjo su žodžiais. Kaip galima violetinę naujo logotipo spalvą sumaišyti su purpuru? Net mokinukas negalėtų padaryti tokios klaidos. Purpurinė spalva – tai karališkųjų apdarų spalva. Dar ją galima vadinti vyšnine spalva. Bet tikrai ne violetine”, – stebėjosi lietuvių kalbos specialistė.

„Purpurinė spalva – tai tamsiai raudona. O „Omnitel” naujoji spalva yra violetinė. Sunku suprasti, kodėl nuolat pabrėžiama, kad spalva yra visai kita nei ta, kuri matoma”, – svarstė Lietuvos grafinio dizaino asociacijos pirmininkas Gediminas Lašas.

Bet pati „Omnitel” atkakliai kartoja: jų naudojama spalva – tikrai ne violetinė.

Bendrovės atstovės Daivos Selickaitės tvirtinimu, angliškai „violet” vadinama spalva nė iš tolo nepanaši į tą, kuri yra naujajame bendrovės logotipe.

„Bendrovė „TeliaSonera” prekės ženklui pasirinko spalvą, kurios kodas tarptautinėje spalvų paletėje yra „Pantone 526C Rich Purple”. Į lietuvių kalbą šis tarptautinis spalvos pavadinimas verčiamas kaip „sodri purpurinė”. Ne mes patys taip sugalvojome – žodynai, vertėjai taip verčia”, – dėstė D.Selickaitė.

„Dabartinės lietuvių kalbos žodynas”, išleistas 2000-aisiais, spalvas apibrėžia taip:

purpurinis – ryškiai raudonas su violetiniu atspalviu, tamsiai raudonas;

violetinis – rausvai mėlynas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją