Bendrovė kreipėsi į CPO administruojančią Centrinę projektų valdymo agentūrą ir paprašė patvirtinti naujus maksimalius judriojo ryšio įkainius, siūlomus biudžetinėms organizacijoms. Šiuo metu CPO paslaugų kataloge www.cpo.lt/katalogas jau galima matyti naujus maksimalius „Tele2“ paslaugų tarifus – jie siekia 0,0000 Lt už minutę ir trumpąją SMS žinutę visuose Lietuvos tinkluose bei Lietuvoje siunčiamų duomenų megabaitą, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

„Dabar mūsų įsipareigojimas siūlyti nulinį paslaugų tarifą biudžetinėms institucijoms yra įtvirtintas teisiškai, o „Tele2“ siūlomus nulinius tarifus galima pamatyti CPO kataloge. Šiais tarifais gali naudotis visos biudžetinės organizacijos, kurios skelbs mobiliojo ryšio viešųjų pirkimų konkursus per CPO“, – sakė Petras Masiulis, Tele2“ generalinis direktorius.

Nulines kainas mobiliojo ryšio pirkimams, vykdomiems per cpo.lt, „Tele2“ pasiūlė praėjusią savaitę, iš CPO sistemos pasitraukus kitiems judriojo ryšio tiekėjams. „Nelikus konkurencijos, neketiname pelnytis mokesčių mokėtojų sąskaita, todėl įsipareigojame visą laiką, kol „Tele2“ bus vienintelis centralizuotų pirkimų konkursų dalyvis, visuose CPO sistemoje vykstančiuose konkursuose paslaugas siūlyti už nulinį tarifą“, – nurodė P. Masiulis.

„Tele2“ vertinimu, kadangi Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis šiuo metu visų mobiliojo ryšio operatorių paslaugų kokybė yra iš esmės vienoda, kaina yra klientams svarbiausias kriterijus, o CPO vykdomi viešieji pirkimai perkančiosioms organizacijos užtikrina mažiausias mobiliojo ryšio kainas.

Kaip rodo Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) atlikta analizė, įstaigos, pirkusios ryšį per CPO, už pokalbių minutę moka vidutiniškai 8 kartus mažiau (0,01 Lt už min.) nei organizacijos, paslaugas pirkusios savarankiškai (0,08 Lt už min). VPT duomenimis, biudžetinės organizacijos, pirkdamos paslaugas ne per CPO arba neskelbdamos konkursų, vien per paskutinius metus už mobilųjį ryšį permokėjo mažiausiai 28,8 mln. Lt biudžeto lėšų.

Nors standartiniai mobiliojo ryšio pirkimai per CPO, kai laimėtoją nulemia mažiausia kaina, visiškai atitinka 90 proc. visų biudžetinių organizacijų poreikius, taip įvykdoma vos apie šimtą ryšio pirkimų per metus. Tai reiškia, kad efektyviausiu būdu naujas sutartis su operatoriais iki šiol sudarydavo vos 1-2 proc. visų organizacijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją