Panašu, kad šio pristatymo su dideliu susidomėjimu laukia visas pasaulis, mat kanalas, kuriuo turėjo būti gyvai transliuojamas įrenginių pristatymas, kurį laiką buvo neprieinamas, tikėtina, dėl didelio susidomėjimo iš viso pasaulio.

Bet renginį itin operatyviai aprašė įvairių pasaulio tinklaraščių autoriai – iš jų galima paminėti „The Verge“ ir „Gizmodo“.

Pirmasis ant scenos žengė „Nokia“ generalinis direktorius Stephenas Elopas, kuris žiūrovams guodėsi, kad dabar konkuruoja ne konkretūs mobilieji telefonai, o ištisos ekosistemos. Dėl to „Nokia“ nusprendė jungtis prie perspektyvesnės ekosistemos ir pasirinko „Windows Phone“. Bendrovių tandemas pradėjo sparčiai irtis į priekį ir jau po pusmečio bendradarbiavimo rinką pasiekė pirmieji produktai - „Lumia 800“ ir „Lumia 710“ telefonai. Po kurio laiko atsirado ir Pietų Amerikos bei Kinijos rinkoms skirtas truputėlį paprastesnis „Lumia 610“ modelis.

„Nokia“ vadovas nepamiršo pagirti ir paprastesnės „Asha“ telefonų serijos – šie telefonai buvo populiarūs besivystančiose rinkose, o dėl specialių naršymo technologijų naudotojai galėjo taupyti pinigus, nes tą patį turinį jie galėjo peržiūrėti siųsdami mažesnį duomenų kiekį.

Generalinį direktorių ant scenos pakeitė „Nokia“ viceprezidentė Jo Harlow, kuri pristatė pagrindinę „Nokia“ naujieną šį rudenį – flagmaną „Lumia 920“. Iš pirmųjų demonstracijos minučių akivaizdu, kad telefonas bus su „Carl Zeiss“ optika, „PureView“ fotografavimo sistema, 2000 mAh talpos akumuliatoriumi ir, kaip ir prognozuota, belaide akumuliatoriaus įkrovimo technologija.

Pagal tai, kas matoma nuotraukose, galima teigti, kad dizaino požiūriu "Lumia 920" nuo pirmtako "Lumia 900" skirsis nežymiai.

J. Harlow pasakoja apie "PureView" technologiją - esą ji suteikia galimybę ne tik fiksuoti išskirtinai didelės raiškos nuotraukas - fotografuoti galima ir tuos objektus, kurių anksčiau kokybiškai nenufotografuodavome dėl ilgesnio išlaikymo poreikio, o esant ilgesniam išlaikymui ranka neabejotinai sudreba ir vaizdas sugadinamas. "PureView" šį fotoaparatų trūkumą pašalina ir fotografuotojui leidžia keliomis sekundės dalimis ilgiau fiksuoti kadrą.

"Nokia" iki šiol buvo navigacijos įrenginių telefonuose lyderė, o "Lumia 920" atveju ši pozicija bus dar labiau stiprinama - "Windows Phone 8" suteiks navigacijos pastatų viduje galimybę. Be to, žemėlapiuose atsiras papildytosios realybės elementų.

Daugiau techninių charakteristikų: 4,5 colio įstrižainės ekranas su pagerinta "ClearBlack" technologija, "Qualcomm Snapdragon S4" procesorius, kuris yra 30 proc. efektyvesnis energijos požiūriu nei alternatyvūs procesoriai su 4 branduoliais. Įvertinus nemažą akumuliatoriaus talpą, to tikrai turėtų užtekti visai dienai net ir naudojantis telefonu be perstojo.

Belaidžiam akumuliatoriaus įkrovimui skirta pagalvėlė "Fatboy". Galbūt lietuviams tai ne itin aktualu, bet "Nokia" sudarė sutartį su "Virgin Atlantic" ir šios įkrovimo pagalvėlės bus siūlomos keleiviams. Panašią paslaugą siūlys ir kavinių tinklas "Coffee Bean & Tea Leaf".

J. harlow ant scenos pakeitęs "Microsoft Windows Phone" programos vadovas Joe Belfiore pasakoja apie papildomas "Lumia 920" galimybes per daug nelendant į "Windows Phone 8" subtilybes - esą, daugiau bus papasakota kitą kartą (greičiausiai - oficialaus naujos sistemos išleidimo dieną).

Demonstruojama jau iš anksčiau žinoma skirtingų dydžių kortelių išdėstymo ir pradinio ekrano pritaikymo vartotojo asmeniniams poreikiams galimybė. Tekstiniai pokalbiai tarp dviejų žmonių sujungiami nepriklausomai nuo to, kokiu būdu tie pokalbiai vykdomi - trumposiomis žinutėmis ar per "Facebook".

Telefone veikia "Internet Explorer 10" naršyklė, palaikanti HTML5. Telefone atsirado ekrano fotografavimo galimybė.

Patobulinta fotoaparato sąsaja - išnyko artinimo slankiklis, dabar vaizdo artinimas ir tolinimas vykdomas intuityviau, dviem pirštais išplečiant ar suspaudžiant norimą vaizdą. Nauja fotoaparato savybė "lęšis kaip programėlė".

"Nokia" technikai sutvarkė tiesioginio pristatymo transliavimo galimybę.

Vartotojui nustačius pilnos raiškos nuotraukos gali būti perkeliamos į "SkyDrive" debesinę saugyklą. Fotoaparatas vaizdą gali fotografuoti serijomis ir automatiškai pasirenka geriausią nuotrauką.

"Nokia" viceprezidentas Kevinas Shieldsas perėmė estafetę ir išsamiau papasakojo apie Suomijos bendrovės dėmesį ekranui ir korpusui: korpusas pagamintas iš to paties kokybiško polikarbonatinio plastiko, kuris gaminamas ryškių, išskirtinių spalvų, puikiai atrodančių pilkų ir juodų išmaniųjų telefonų jūroje. Ekranas padengtas "Gorilla Glass" stiklu. Mygtukai ir fotoaparato juostelės - keramikiniai, taigi, subraižyti telefoną be galo sunku.

K. Shieldso tvirtinimu, ekranas yra itin jautrus - juo galima naudotis net būnant su pirštinėmis - tai aktualu žiemą, ypač labiau į šiaurę nutolusiose šalyse.

Telefone integruota NFC technologija, skirta prisijungimui su greta esančiais įrenginiais - K. Shieldsas ją pademonstravo su specialiai pagamintu JBL garso kolonėle, kuri taip pat gali veikti ir kaip belaidžio akumuliatoriaus įkrovimo platforma, jei telefonas paliekamas ant jos, specialiai skirtoje vietoje.

"CityLens" - speciali kameros programėlė, kurioje yra papildytosios realybės galimybė: sukiojant telefoną įjungus šią programėlę matomos toje pusėje, į kurią nukreipta kamerą, netoli esančios įdomios vietos (kavinės, restoranai, kitos įstaigos) su papildoma informacija apie jas.

Pasakojama apie "lęšio kaip programėlės" veikimą. Įjungus "SmartShoot" galima nufotografuoti kelis kadrus, fotoaparatas išanalizuoja, nustato judančius objektus ir suteikia galimybę iš nuotraukos pašalinti judančius objektus (praeivius, netyčia patekusius į kadrą).

"Cinemagraph" lęšis yra savotiškas judančių GIF paveikslėlių sekų kūrimo aparatas.

Telefone yra optinio stabilizavimo sistema, kuri, K. Shieldso tvirtinimu, yra efektyvesnė netgi kai kuriuose veidrodiniuose fotoaparatuose. Panašu, kad tai yra pirmas telefonas su tokia sistema, suteikiančia galimybę fotografuoti su didesniu išlaikymu nesugadinant nuotraukų dėl judėjimo ir tokiu būdu gaunant šviesesnes, gražesnes nuotraukas. Demonstracijoje rodomų nuotraukų skirtumai su optiniu stabilizavimu ir be jo - stulbinantys. Jei tai iš tiesų veiks, kaip demonstruojama - sunkūs laikai laukia kompaktinių fotoaparatų. Ir visai tikėtina, kad tai nėra džiugios naujienos veidrodinių fotoaparatų rinkai.

Kitas svarbus "Nokia" priduktas - "Lumia 820" su 4,3 colių įstrižainės ekranu, "CityLens" programėle, "lęšio kaip programėlės" sistema, tokiu pačiu itin jautriu ekranu, kaip ir "Lumia 920", ta pačia akumuliatoriaus įkrovimo be laidų galimybe. Ekrano galinis dangtelis nuimamas, į jį galima įstatyti "microSD" kortelę. Akumuliatoriaus talpa - 1650 mAh.

Kitas svarbus renginio svečias - "Microsoft" generalinis direktorius Stevenas Ballmeris. Džiaugiasi bendradarbiavimu su "Nokia" ir giria "Windows 8" bei "Windows Phone 8" sistemas. Prognozuojama, kad per metus bus parduota 400 mln. naujų įrenginių su "Windows 8" ir "Windows Phone 8" sistemomis bei žadama, kad kitas išgarsėjęs ir praturtėjęs programėlių kūrėjas bus tas, kuris pasirinks "Windows" platformą.

"Tai yra "Lumia" - pasaulyje inovatyviausias išmanusis telefonas", - pristatymą pabaigė "Nokia" vadovas S. Elopas.

Telefonų techninės savybės:

„Nokia Lumia 920“

Ekranas: 4,5 colio (11,43 cm) įstrižainės;
„Nokia PureMotion“ WXGA;
„Nokia ClearBlack“ su aukšto ryškumo režimu ir „Sunlight Readability Enhancements“ (patobulinta technologija, užtikrinanti geresnį ekrano matomumą saulės atokaitoje);
Baterija: 2000 mAh su integruota „Qi“ belaidžio įkrovimo funkcija;
Procesorius: 1,5 GHz dviejų branduolių „Snapdragon S4“;
Fotokamera: 8,7 mln. tšk. su „Nokia PureView“ optiniu vaizdo stabilizavimu ir „Carl Zeiss“ optika;
„Full HD“ (1080p) kokybės vaizdo įrašymas 30 kadrų per sekundę greičiu;
Priekinė fotokamera: 1,2 mln. tšk. su 720p kokybės filmavimo galimybe;
Atmintis: 1 GB operatyviosios atminties;
32 GB integruotos atminties;
7 GB nemokamos vietos „SkyDrive“ debesų kompiuterijos paslaugoje.

„Nokia Lumia 820“

Ekranas: 4,3 colio (10,16 cm) įstrižainės „ClearBlack“ OLED 800 x 480 tšk. raiškos;
„Super Sensitive touch“;
„Nokia ClearBlack“ ir „Sunlight Readability Enhancements“;
Baterija: 1650 mAh su galimybe įkrauti „Qi“ belaidžiu būdu;
Procesorius: 1,5 GHz dviejų branduolių „Snapdragon S4“;
Fotokamera: 8 mln. tšk. kamera su „Carl Zeiss“ optika;
Dviguba LED blykstė;
„Full HD“ (1080p) kokybės filmavimas 30 kadrų per sekundę greičiu;
Atmintis: 1 GB operatyviosios atminties;
8 GB integruotos atminties su galimybe ją padidinti „microSD“ atminties kortele;
7 GB nemokamos vietos „SkyDrive“ debesų kompiuterijos paslaugoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)