Išankstinių užsakymų gausa yra didesnė nei praėjusiais metais pristačius „iPhone 4“ (jų buvo užsakyta 600 000). Praėjusią savaitę pristatyti „iPhone“ telefonai, susieti su mobiliojo ryšio paslaugų teikėju, kainuos 200, 300 arba 400 dolerių, priklausomai nuo juose esančios vidinės atminties kiekio.

Toks klientų antplūdis parodo, jog paklausa naujam modeliui, išleistam po 16 mėnesių po paskutiniojo, yra milžiniška. Tai buvo ilgiausia pertrauka tarp visų „iPhone“ naujų modelių pristatymų. Pagal išankstinius užsakymus galima prognozuoti, kad „Apple“ gali parduoti beveik 3 mln. įrenginių per pirmąjį prekybos savaitgalį – beveik dukart daugiau nei parduota pirmąjį „iPhone 4“ prekybos savaitgalį praėjusiais metais, sakė „RBC Capital Markets“ analitikas Mike'as Abramsky. Pardavimai taip pat parodo, jog vartotojų per daug nenubaidė neatnaujintas išorinis išmaniojo telefono dizainas.

„Sėkminga „iPhone 4S“ prekybos pradžia patvirtina, kad „Apple“ yra išmaniųjų telefonų rinkos lyderiai“, - sakė „JPMorgan & Chase Co.“ analitikas Markas Moskowitzas. Pasak jo, išankstinių užsakymų kiekis tyrėtų užčiaupti kritikus, tvirtinusius, jog telefono dizaino pasikeitimų trūkumas atbaidys pirkėjus.

„Piper Jaffray Co.“ analitikas Gene'as Munsteris prognozuoja, kad „Apple“ per ketvirtį, kuris pasibaigs gruodžio mėnesį, gali parduoti daugiau nei 25 mln. naujųjų įrenginių – tikimasi kad tai bus „pati stipriausia „iPhone“ prekybos pradžia“. „iPhone“ yra didžiausias „Apple“ pajamų šaltinis – jis sudaro apie pusę visų bendrovės pardavimų.

Naujame telefono modelyje yra valdymo balsu galimybė, didesnės raiškos vaizdo kamera, o kartą pakrovus telefonas turėtų veikti apie 8 valandas. Su A5 lustu vaizdo informacija telefone bus apdorojama 7 kartus greičiau nei „iPhone 4“ modelyje, o „gudri antenų sistema“ pagerins skambučių kokybę.

Vakar Niujorko biržoje „Apple“ akcijų vertė šoktelėjo 5,1 procentais. Iš viso per metus įmonės akcijų vertė paaugo 21 procentu.

„Janney Montgomery Scott LLC“ analitikas Williamas Choi mano, kad rekordiniai pardavimai gali būti susiję su S. Jobso mirtimi. „Tai yra paskutinis telefonas, sukurtas S. Jobsui dirbant „Apple“. Neabejotinai šiuo atveju suveikia ir tam tikri sentimentai“, - sakė analitikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją