Atsispirti norui apsilankyti šiose svetainėse yra sunkiau nei atsisakyti gėrimo – tokia išvada padaryta atlikus žmonių kasdieninių norų tyrimą.

Apklausus 250 žmonių nustatyta, kad miegas ir seksas yra du dalykai, kurių žmonės labiausiai nori dienos metu, paklausus kokiems norams darbo metu atsispirti sunkiausia, populiariausia atsakymas buvo „prisijungti prie socialinių tinklų“.

Tuo tarpu alkoholis ir tabakas, nepaisant įprastinio įsitikinimo, kad jie sukelia stiprią priklausomybę, šioje apklausoje buvo vertinami kur kas mažiau.

Čikagos universiteto (JAV) Booth verslo mokyklos mokslininkai pareiškė, kad dažnas ar neseniai įvykęs atsispyrimas norui atlikti kokį nors veiksmą kitą kartą dar labiau sustiprins norą tą veiksmą atlikti.

Dienos metu mūsų nuolatinės pastangos atsispirti pagundoms išsiurbia mūsų valios jėgas, todėl pagundos dar labiau sustiprėja, tvirtina mokslininkai.

Tyrimui, publikuotam recenzuojamame leidinyje „Psychological Science“, vadovavęs Dr. Wilhelmas Hofmannas sakė: „Dienai bėgant valia silpsta, didėja tikimybė, kad savikontrolės pastangos bus bevaisės“.

Panašus tyrimas, kurio rezultatai publikuoti tame pačiame žurnale, parodė, kad laikinas susilaikymas norint valgyti gali padėti sukontroliuoti maisto kiekį, mums reikalingą norint pajusti sotumą.

Catolica-Lisbon verslo ir ekonomikos mokyklos (Portugalija) mokslininkai nustatė, kad žmonės, kurie savaitės trukmės tyrimo metu iš pradžių sugebėdavo atidėti traškučių šlamštimą, suvalgydavo mažesnius kiekius maisto nei žmonės, kurie traškučius surydavo nedelsiant.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)