31 trln. vonų (73 mlrd. litų) įmonė skirs savo gamyklų ir įrangos atnaujinimui, dar 13,6 trln. vonų (32 mlrd. litų) – tyrimams ir diegimui.

Samsung“ konkurentai ekonomiškai nestabiliu metu praneša tik apie savo įmonių augimo lėtinimą.

„Samsung“ yra didžiausi pasaulyje televizorių bei atminties lustų gamintojai, didžiausia Pietų Korėjos įmonė.

Ši bendrovė taip pat stabiliai didina ir savo užimamą mobiliųjų telefonų rinkos dalį.

Bendrovė pranešė, kad per šiuos metus pasamdys 26 000 naujų darbuotojų.

Pietų Korėjoje „Samsung“ yra pats didžiausias verslo konglomeratas, kuriam priklauso apie 80 įmonių, kurių veikla yra pati įvairiausia – nuo elektronikos iki finansų.

Nors įmonė netikslino kokias pinigų sumas investuos į atskiras sritis, analitikai mano, kad šių investicijų liūto dalis veikiausiai teks įmonės elektronikos ir atminties lustų verslui.

Analitikų manymu, bendrovė norėjo pasinaudoti savo stipria finansine padėtimi įtvirtinant savo dominavimą rinkoje.

„Samsung“ pajamų srautas yra stiprus, todėl jie gali leisti sau drąsiai investuoti į naujas technologijas“, - sakė analitikų bendrovės „NH Investment & Securities“ atstovas Lee Sun-tae.

„Jiems investicijų dydžiu negali prilygti jokia kita IT bendrovė, būtent todėl „Samsung“ atranda naujų pajamų šaltinių anksčiau nei konkurentai ir didina atotrūkį nuo jų“.

Konkuruojanti Pietų Korėjos bendrovė - „LG Group“ - šiemet jau paskelbė, kad šiemet numatytos investicijos bus mažinamos 15 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją