Šis „Mosfilm“ ir „YouTube“ susitarimas reiškia, kad 50 filmų, Rusijoje jau tapusių legendiniais, tačiau vis dar mažai žinomų už jos ribų, pirmą kartą pasieks plačią užsienio šalių auditoriją.

Nesutrumpinti filmai internete bus patalpinti su subtitrais. „Mosfilm“ žada kas savaitę pridėti po 5 naujas juostas, o tai reiškia, kad iki metų pabaigos bibliotekoje jau bus 200 didelės raiškos filmų, praneša naujienų agentūra AFP.

Tarp jau prieinamų juostų – „Ivanas Vasilevičius keičia profesiją“, 1973 metais sukurta komedija, pasakojanti apie tai, kaip sovietų inžinierius paties pasigaminta laiko mašina į šiuolaikinę Maskvą pasiunčia carą Ivaną Rūstųjį.

„YouTube“ galima pažiūrėti ir juostą „Balta dykumos saulė“ (1969), kurią tradiciškai prieš kiekvieną skrydį žiūri kosmonautai.

Smalsūs žiūrovai taip pat gali pamatyti 4 dešimtmetyje sukurtą muzikinę komediją „Volga Volga“, kuri, kaip teigiama, buvo mėgiamiausias Josefo Stalino filmas. Galbūt geriau vakariečiams žinomas Andrejaus Tarkovskio filmas „Veidrodis“ (1975), kurį taip pat galima rasti „YouTube“.

„Mums šis „YouTube“ projektas labai įdomus ir svarbus. Jo tikslas – suteikti galimybę legaliai žiūrėti aukštos kokybės vaizdo medžiagą ir užkirsti kelią nelegaliam filmų naudojimui“, – teigė „Mosfilm“ direktorius Karenas Šachnazovas.