Leidinyje „Scientific Reports“ skelbiamos išvados tyrimo, kuris buvo atliekamas dviejose komercinėse Pietryčių Azijoje veikiančiose pitonų fermose. Jam vadovavo „Macquarie“ universiteto Gamtos mokslų mokyklos mokslų daktaras Danielis Natuschas. Mokslininkai teigia išsiaiškinę labai įdomų dalyką: pasirodo, pitonai, jeigu palygintume su galvijais ar naminiais paukščiais, nepaprastai veiksmingai tai, ką suėda, paverčia kūno mase.
„Kalbant apie maisto ir baltymų konversijos santykį, šiuo aspektu pitonai užtikrintai lenkia visus šiandien tiriamus žemės ūkyje kultivuojamus gyvulinės kilmės maisto šaltinius. Nustatėme, kad pitonai labai sparčiai auga, ir jau po pirmųjų metų puikiai tinka maistui“, – tyrimo išvadose sako D. Natushas ir priduria, kad šių gyvačių mėsa – balta ir turi labai daug naudingų baltymų.