K. Ermanas 2009 metais bandė nusikratyti atsakomybės – svetainės valdymą perdavė Seišeliuose registruotai bendrovei „Vitality International Investment“, tačiau teismas nustatė, kad toks valdymo perleidimas buvo fiktyvus, taigi, faktiniais „linkomanija.net“ valdytojais ir toliau vadinti atsakovai, kurie privalės vykdyti teismo sprendimą.

Tiesa, pats K. Ermanas DELFI teigė, kad svetainės perdavimas buvo realus ir teismas, remdamasis Sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis nusprendė, kad svetainės kontrolės perėmėjas Lietuvoje nebuvo, klydo, mat perėmėjas į Lietuvą galėjo atkeliauti per Šengeno erdvę ir tokiu atveju VSAT duomenų apie jo atvykimą negalėjo turėti.

Komentuoti teisėjos Onos Gasiulytės sprendimo, nepalankaus bendrovei „n5“, „linkomanija.net“ svetainei ir pačiam K. Ermanui, atsakovas nenorėjo, tvirtindamas, kad kol kas negavo oficialios nutarties ir nežino sprendimo motyvų.

Pasak K. Ermano, iki kreipimosi į teismą „Microsoft“ nebuvo prašę iš jų svetainės pašalinti kokią nors autorių teises pažeidžiančią informaciją – esą, į „linkomanija.net“ buvo kreipęsi tik asociacijos LANVA atstovai, prašę pašalinti nuorodą į filmą „Šrekas“.

„Tokias nuorodas šalindavome visuomet, kai tik jos atitikdavo reikalavimus dėl šalintinos informacijos“, - sakė K. Ermanas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (571)