„Pirmieji Baltijos šalyse pristatydami „Aktyviojo pašto“ telefone paslaugą, maksimaliai išplečiame mobiliojo biuro ribas. Nuo šiol elektroniniu paštu mobiliajame telefone bus galima naudotis taip pat paprastai ir patogiai, kaip SMS ar MMS žinutėmis“, – sakė „Bitės“ generalinio direktoriaus pavaduotojas verslo klientams Darius Montvila.

Pasak D. Montvilos, manoma, kad Vakarų Europoje ir JAV sparčiai populiarėjančia „Aktyviojo pašto“ paslauga pirmiausia pasinaudos vidutinės ir smulkios įmonės, kurioms nereikės papildomai investuoti į „Microsoft Exchange“ pašto sistemą, taip pat stambios bendrovės, turinčios nuosavą „Microsoft Exchange 2003“ pašto serverį.

Naująja paslauga bus galima naudotis įsigijus specialius, darbui su “Aktyviuoju paštu” pritaikytus mobiliuosius telefonus „Qtek“ bei išsinuomavus iš „Bitės“ „Microsoft Exchange 2003“ pagrindu veikiančią el. pašto dėžutę.

„Microsoft Exchange 2003“ platforma naujajai paslaugai buvo pasirinkta neatsitiktinai. Ji jau išbandyta daugelio pasaulio operatorių, be to, užtikrina itin aukštą ryšio ir paslaugų kokybę bei saugumo lygį“, – sakė „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

Nuo balandžio 3 iki birželio 1 dienos „Bitė Exchange“ paslaugą užsisakę klientai galės net tris mėnesius nemokamai naudotis „Bitė Exchange“ pašto dėžutėmis, o vėliau - už mokestį, kuris svyruos nuo 8 iki 13 litų per mėnesį priklausomai nuo pašto dėžutės talpos.

Mobilusis internetas „Aktyviojo pašto“ naudojimui pagal pasirinktą mokėjimo planą kainuos nuo 3 Lt už 1 MB, o užsisakius „BITĖ biz® mobiliojo interneto“ paslaugą, kuri kainuoja nuo 59 Lt/mėn., „Aktyviuoju paštu“ siunčiamų duomenų kiekis papildomai nieko nekainuos.

Naudotis „Aktyviojo pašto“ sistemos galimybėmis „Bitė“ siūlo su specialiais mobiliaisiais telefonais „Qtek 9000“, „Qtek 9100“ ir „Qtek 8310“, pritaikytais skambinti, siųsti žinutes, naudotis „Word“, „Excel“ ir „Powerpoint“ dokumentais, gaunamais „Aktyviuoju paštu”.

Planuojama, kad ateityje naudotis „Aktyviuoju paštu“ telefone bus galima ir su kitų mobiliųjų telefonų gamintojų modeliais, pritaikytais „Windows Mobile 5.0“ operacinei sistemai. Prognozuojama, kad šios sistemos pagrindu 2010 metais veiks net trečdalis mobiliųjų telefonų, o klientai nejaus skirtumo dirbant kompiuteriu ar mobiliuoju telefonu.

„Bitės“ vertinimu, per pusantrų metų apie ketvirtadalis Lietuvos verslininkų naudosis mobiliojo biuro galimybėmis. Visame pasaulyje iki 2008 m. pabaigos 50 proc. visų darbuotojų, besinaudojančiu paprastu el. paštu, turės priėjimą ir prie mobiliojo el. pašto.

Naujausiais RRT duomenimis, „Bitės“ tinklu besinaudojančių verslo klientų rinkos dalis 2005 m. pabaigoje siekė 41,1 procento. Bendrovės tinklu 2006 m. pradžioje iš viso naudojosi per 1,7 mln. klientų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją