Turbūt palankiausiai apie tokią finansinę situaciją atsiliepė bendrovės „Charter Equity Research“ analitikas Edwardas Snyderis: jo „Vajė, kokia katastrofa“ skamba visai optimistiškai, lyginant su „Avian Securities“ analitiko Matthew Thorntono komentaru: „tarsi stebėtume į gaištantį šunelį“.

Dar blogiau yra tai, kad „BlackBerry“ atidėjo savo operacinės sistemos „BlackBerry 10“ (BB10) išleidimą iki 2013 metų. Visi produktai, kuriuos bendrovė pristatys šiais metais, bus sukurti naudojant senas technologijas ir jiems bus labai sunku konkuruoti su naujais kitų gamintojų įrenginiais – laukiamu „iPhone 5“ ir telefonais su „Windows Phone 8“ sistema.

IDC analitikas Kevinas Restivo sakė, kad BB10 išleidimas, kai sistema galų gale bus paruošta, bus „tarsi fejerverkų leidimas po vandeniu“. Jis pridūrė, kad „Blackberry“ jau įsisuko į „telefono mirties spiralę“, iš kurios bus labai sunku ištrūkti.

Nedžiuginančios naujienos iš „Blackberry“ gamintojų stovyklos pasklido tuo metu, kai vienas-kitas analitikas jau buvo pradėjęs manyti, jog įmonė gali išvengti liūdnos baigties, kurią prognozuoja dauguma rinkos žinovų. Anksčiau šiais metais pademonstravusi prototipinį „BlackBerry“ telefoną su puikiu ekranu, gera pagaminimo kokybe ir šauniomis funkcijomis bendrovė sukūrė iliuziją, kad jų ateitis gali būti šviesesnė.

Praėjusią savaitę „Google“ paskelbė, kad per dieną aktyvuojama 1 mln. įrenginių su jų operacine sistema. Tuo tarpu RIM sugebėjo pasigirti tik tuo, kad per visą ketvirtį sugebėjo parduoti 7,8 mln. telefonų. Ir nepanašu, kad „Blackberry“ padėtis rinkoje gerės.

Nuostoliai – 37 proc. vienai akcijai, lyginant su prognozuotais 3 procentais akcijai – padidino spaudimą bendrovės direktorių tarybai imtis permainų, kurios iki šiol neatrodė priimtinos: galimų permainų sąraše yra dalies verslo pardavimas arba perėjimas prie „Microsoft“ operacinės sistemos.

„Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris jau yra sakęs, kad jam teko kalbėtis su RIM atstovais, tačiau be jokios abejonės „Blackberry“ gamintojai atkreips dėmesį į tai, kad „Nokia“ pardavimai pastaruoju metu taip pat nėra pasakiški, o be to, pasakojimai apie tai, kokia bus gera „Windows Phone 8“ sistema (kurios nebus įmanoma naudoti dabar pardavinėjamuose telefonuose) kenkia dabartiniams telefonų su „Windows Phone 7“ pardavimams. Ir dėl to RIM ateitis atrodo dar liūdnesnė. O bendrovės planas atleisti dar 5000 darbuotojų gali pernelyg stipriai sumažinti sukauptų pinigų atsargas, reikalingas įmonei išgyventi iki naujų „Blackberry“ telefonų pristatymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)