Techninių specifikacijų (ir komponentų kokybės) požiūriu „Galaxy Note“ yra bemaž nepriekaištingas: dviejų branduolių 1,4 GHz procesorius, puikios kokybės „Super AMOLED“ ekranas, didžiulis 2500 mAh akumuliatorius ir 8 MP raiškos kamera.

Ekranas yra išskirtinė telefono savybė – jis yra milžiniškas. 5,3 colio. Tai yra vienas iš labai nedidelės grupės telefonų tokiu dideliu ekranu. Arba planšetinių kompiuterių tokiu mažu ekranu – vėlgi, priklauso iš kurios pusės vertinsite. Metų pirmoje pusėje rinkoje trumpam buvo pasirodęs „Dell Streak“, kuris per kelis mėnesius išnyko be pėdsakų ir komercinės sėkmės. Dar mažiau žinomi panašaus dydžio įrenginių „Pantech Vega“ ir „Acer Iconia“ pavadinimai – bent jau Lietuvoje jų nė su žiburiu nerasite.

Toks ekrano dydis gali būti vertinamas dvejopai – kažkam atrodys, kad tai yra pakankamai mažas telefonas su planšetiniam kompiuteriui pakankamai dideliu ekranu, kažkam – kad tai yra per didelis telefonas ir per mažas planšetinis kompiuteris. Būtent ekrano dydis gali paskatinti keisti telefono kasdieninio laikymo įpročius: jis netinka laikyti kelnių kišenėje, nes joje nelabai telpa. Išorinė marškinių kišenė irgi netinka – ne visas telpa, o rišantis batraiščius telefonas linkęs kristi ant žemės (tiesa, kišenės kišenėms nelygu). Kostiumo kasdien nedėvintiems žmonėms gali tekti pasukti galvą norint sumąstyti kur tokį telefoną laikyti. Be to, žmogus, kuris prie ausies deda geros šokolado plytos dydžio telefoną, iš šalies gali pasirodyti kiek komiškai.

Apskritai telefonas veikia puikiai – visiškai nesijaučia trūkčiojimo peršokinėjant tarp nuotraukų galerijoje, programėlės užsikrauna greitai, „Quadrant“ standartinio spartos testo vidutinis rezultatas po telefono gamyklinių nustatymų grąžinimo – 4161 taškas. Iki šiol geriausias matytas rezultatas telefone su dviejų branduolių procesoriumi („Samsung Galaxy S II“) buvo apie 3600.

Didelis telefono ekranas yra nuostabus. Viskas jame telpa. Šviečia ryškiai. Raiška puiki. Ir programėlės šiame telefone yra planšetiniam kompiuteriui skirto formato (kai kurių programėlių mygtukų dydžiai bei išdėstymai skiriasi nuo telefoninių versijų). Tiesa, tai ne visuomet yra gerai – mygtukai gali būti tokie maži, kad maigysis ne visai tiksliai.

Šaukštas deguto: kai ekranas tokio dydžio, „Gorilla Glass“ danga yra tiesiog privaloma. O jos nėra. Taigi, jeigu nuspręsite, kad jums toks telefonas tinka, nepamirškite kartus su juo būtinai įsigyti dėklą, nes be dėklo džiaugsmas dėl gero ekrano ilgai netruks.

Nesu geras fotografas, ypač jeigu tenka fotografuoti su telefonu, bet galiu pasakyti tiek: tai yra pirmasis telefonas, kuriuo fotografuodamas ir filmuodamas likau patenkintas gauto vaizdo ryškumu ir švarumu – esu įsitikinęs, kad turintys daugiau fotgrafavimo telefonu patirties, sugebės vaizdus įamžinti ir kokybiškiau. Gana neprasta kokybė ir fotografuojant esant ne pačiam geriausiam apšvietimui. Fotografuota automatiniu režimu, fiksavus jutiklio jautrumą (ISO 100), todėl vaizdas dėl pailginto išlaikymo kartais gaudavosi kiek išsiliejęs, bet statiškiems vaizdams fiksuoti (ir kai rankos nedreba) aparatas tinka puikiai.

„Stylus“ pieštukas yra dar vienas „Galaxy Note“ išskirtinumas. Bent jau reklaminiuose bukletuose rašoma, kad su juo galima tiksliau valdyti telefoną, rašyti rankraščius, iškirpti vaizdą, piešti ir panašiai. Bet pastebėjau, kad ekrane atsirandantis vaizdas nuo pieštuko galo atsilieka keliais milimetrais, o rašant kaire ranka tai yra netgi labai nepatogu – paskui rašiklį slenkanti ranka uždengia vaizdą, o dėl pasikeitusio rašymo pojūčio ir jau parašyto teksto uždengimo smarkiai mažėja rašymo tikslumas – rašomo teksto eilutės keliauja aukštyn arba žemyn. Tiesa, dešiniarankiai teksto atsiradimo atsilikimu skundėsi mažiau.

Pieštukas kartu su ekrano fotografavimo galimybe telefonui suteikia dar vieną funkciją: draugams galima nusiųsti telefono ekrano vaizdą, kurį prieš siunčiant galima pasiredaguoti pagal poreikius – pažymėti tam tikrą vietą žemėlapyje, nusiųsti piešinuką, ranka rašytą žinutę ar šiaip redaguotą paveikslėlį.

Dabar į daugelį naujų „Samsung“ mobiliųjų įrenginių diegiama „Kies Air“ programėlė – verta paminėti ir jos jos patogumą. Ji suteikia galimybę iš kompiuterio, naudojant vien naršyklę, belaidžiu ryšiu pasiekti telefone esantį turinį – vaizdo įrašus, nuotraukas, piešinius, muziką ir kitus dalykus. Programėlės naudojimas yra gana įprastas (telefone įjungus programą parodomas IP adresas, kurį įvedus kompiuterio naršyklėje susijungiama su telefonu).

Reziumė: daugeliu atžvilgių „Samsung Galaxy Note“ yra tobulas telefonas – greitas, ryškus, su papildomomis galimybėmis. Ir netgi jo dabartinė kaina santykinai nėra labai didelė (galima rasti už 1850 litų). Visgi koją kiša tai, kad ekranas nėra apsaugotas nuo įbrėžimų, o ir dėl paties ekrano dydžio jis, kaip bendravimo ir darbo priemonė, tikriausiai bus priimtinas tik žmonėms, kasdien dėvintiems rūbus su didelėmis kišenėmis (pvz., kostiumą).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)