Taikos sutartį šalys sudarė ne iš karto – prieš tai bylą dėl prekių ženklo savininko teisių gynimo išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas „H-D Michigan, Inc“ buvo priėmęs palankų sprendimą, bet jos buvusi atstovė Lietuvoje – bendrovė „Vilbana“ – sprendimą apskundė apeliacine tvarka. Tiesa, netrukus teismui buvo pateikta taikos sutartis, kuria šalys ginčą nusprendė baigti taikiai.

„H-D Michigan, Inc“ ieškinyje teismui buvo teigiama, kad „Vilbana“ be sutikimo įregistravo internetinio adreso srities pavadinimą harley-davidson.lt. Jame yra naudojamas žymuo, pilna apimtimi sutampantis su „H-D Michigan, Inc“ nuosavybės teise valdomu prekės ženklu, todėl yra pažeisti bendrovės, kaip prekės ženklo savininko, teisės ir sąžiningos konkurencijos principai.

Vilniaus apygardos teismas buvo konstatavęs, kilus ginčui domeno registravimą tiesiogiai reglamentuoja tik Kauno Technologijos universiteto Informacinių technologijų plėtros instituto sukurtos taisyklės.

Pasak teismo, „Vilbana“ komercinėje veikloje 2003-2005 metų laikotarpiu naudojo „H-D Michigan, Inc“ registruotu prekės ženklu pažymėtas prekes – ieškovo pagamintas prekes, veikdamas kaip ieškovo agentas Lietuvoje.

„Atsakovas ieškovo prekės ženklui tapatų žymenį HD savo įkurtame domene naudoja be ieškovo sutikimo“, – pabrėžė teismas. Tiesa, jis pažymėjo, kad nėra nustatyta nesąžiningų ketinimų domeno registracijos metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją